Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Μπακού ο Putin – Ενισχύεται η στρατηγική συμμαχίας Ρωσίας – Αζερμπαϊτζάν

Στο Μπακού ο Putin – Ενισχύεται η στρατηγική συμμαχίας Ρωσίας – Αζερμπαϊτζάν
Ο Putin είχε επισκεφθεί για τελευταία φορά το Αζερμπαϊτζάν το 2018
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin έφτασε την Κυριακή (18/8/2024) στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν για διήμερη επίσημη επίσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τον Αζέρο ομόλογό του, τον Ilham Aliev ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Η επίσκεψη σε αυτή τη χώρα του Καυκάσου, που είναι στενός εταίρος της Μόσχας αλλά ταυτόχρονα και σημαντικός πάροχος ενέργειας στις χώρες της Δύσης, σημειώνεται εν μέσω της ουκρανικής εισβολής στο Kursk αλλά και της ασταμάτητης ρωσικής προέλασης στο Donbass.
Ο Ρώσος πρόεδρος θα συζητήσει στις 19/8 με τον Aliev «θέματα σχετικά με την ανάπτυξη των σχέσεων στρατηγικής συνεργασίας και συμμαχίας μεταξύ της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν, καθώς και τα διεθνή και περιφερειακά προβλήματα», ανέφερε το Κρεμλίνο.
Ο Putin είχε επισκεφθεί για τελευταία φορά το Αζερμπαϊτζάν το 2018.
Το Αζερμπαϊτζάν, που θα φιλοξενήσει την επόμενη κλιματική σύνοδο (COP29) τον Νοέμβριο, είναι σημαντικός παραγωγός φυσικού αερίου και προς αυτή τη χώρα στράφηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση για να καλύψει τις ελλείψεις αφού μειώθηκαν οι ρωσικές παραδόσεις μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης