Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατέρρευσε γραμμή άμυνας 400 χλμ στην Ουκρανία, πέφτει το Pokrovsk – ΗΠΑ: Ανοησία το Kursk, Zelensky: Ουδέτερη ζώνη

Κατέρρευσε γραμμή άμυνας 400 χλμ στην Ουκρανία, πέφτει το Pokrovsk – ΗΠΑ: Ανοησία το Kursk, Zelensky: Ουδέτερη ζώνη
Economist: Ήθελαν να απολύσουν τον αρχιστράτηγο των Ουκρανών Syrsky πριν την επίθεση στο Kursk - Daniel Davis (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Στα όρια της ανοησίας η επίθεση των Ουκρανών στο Kursk
(upd 10) Η ουκρανική εισβολή στο Kursk είναι μια ανοησία αναφέρουν Αμερικανοί στρατιωτικοί… και αυτό είναι αληθές αφού παρά τον αιφνιδιασμό και την προέλαση σχεδόν 23 με 26 χλμ σε βάθος… οι Ουκρανοί πλέον έχουν σταματήσει λόγω της ισχυρής ρωσικής άμυνας και ταυτόχρονα έχασαν 382 πάσης φύσεως τεθωρακισμένα και 3.460 στρατιώτες.
Σκεφθείτε κάτι απλό οι Ουκρανοί έφθασαν να έχουν καταλάβει – χωρίς να ελέγχουν αφού δεν έχουν στήσει γραμμές άμυνας – 700 τετραγωνικά χιλιόμετρα δηλαδή για κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο έχαναν 2 πάσης φύσεως τεθωρακισμένα… αυτό είναι μια τρομοκρατικά αποτυχημένη απόδοση…
Κατά τον αμερικανό συνταγματάρχη Daniel Davis η Ουκρανική επίθεση στο Kursk δεν είναι τίποτε άλλο από μια ανοησία.
Ο Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας δηλώνει ότι ο στόχος της εισβολής των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk είναι η δημιουργία μιας «ουδέτερης ζώνης».
Κατά τους Βρετανούς η επίθεση στο Kursk ενταφιάζει τις διαπραγματεύσεις με την Ρωσία.
Οι αποκαλύψεις του Economist σοκάρουν ήθελαν να απολύσουν τον αρχιστράτηγο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Syrsky πριν την επίθεση στην περιοχή Kursk…
Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι η επίθεση στο Kursk ξεφούσκωσε και οι Ρώσοι ενταφίασαν τα σχέδια ειρήνης… ο μεγάλος χαμένος είναι ξεκάθαρα η Ουκρανία… που οδηγείται σε βαριά ήττα.
Εάν καταρρεύσουν οι 3 Ουκρανικές Ταξιαρχίες στο Kursk – σενάριο βασικό πλέον – οι επιλογές της Ουκρανίας είναι δύο παράδοση άνευ όρων στους Ρώσους… ή εμπλοκή του ΝΑΤΟ με στρατιώτες στην Ουκρανία για να σώσουν την τιμή… του ΝΑΤΟ που ηττάται μαζί με τους Ουκρανούς.
Οι Ρωσικές δυνάμεις έσπασαν την δεύτερη γραμμή άμυνας 400 χιλιομέτρων στην Ουκρανία και πλέον Toretsk, Pokrovsk, Chasiv Yar και εσχάτως Vuhledar θα πέσουν στα χέρια των Ρώσων.

H καταστροφή των Ουκρανών στο Kursk σε αριθμούς – Έχασαν 382 τεθωρακισμένα σε 12 ημέρες ή 497 πάσης φύσεως τεθωρακισμένα και οχήματα

Οι Ουκρανικές δυνάμεις έχασαν σε 12 ημέρες 382 πάσης φύσεως τεθωρακισμένα και σχεδόν 3.460 στρατιώτες σε σύνολο 12.000 με 14.000 που συμμετείχαν στην αρχική εισβολή.
Συγκεκριμένα ο Ουκρανικός στρατός έχασε σε 12 ημέρες
-50 άρματα μάχης,
-25 οχήματα μάχης πεζικού,
-45 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού,
-262 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης = άθροισμα τεθωρακισμένων πάσης φύσεως 382
-115 μηχανοκίνητα οχήματα = άθροισμα τεθωρακισμένων και άλλων οχημάτων = 497
-5 SAM εκτοξευτές,
-7 εκτοξευτές MLRS, συμπεριλαμβανομένων 3 HIMARS κ.α.

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Ο στόχος της εισβολής στο Kursk είναι να δημιουργηθεί και ουδέτερη ζώνη

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky τόνισε ότι ο σκοπός της εισβολής των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk είναι να δημιουργηθεί ένα είδος «ζώνης προστασίας». Αυτό δήλωσε σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Telegram.
«Η δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης στο έδαφος της Ρωσίας είναι ο στόχος της επιχείρηση μας στην περιοχή του Kursk», τόνισε ο Zelensky.
Ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου ζήτησε επίσης από τη Δύση να επιταχύνει την προμήθεια όπλων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν περισσότερους από 40 πυραύλους, 750 βόμβες ολίσθησης και 200 μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της Ουκρανίας την περασμένη εβδομάδα.

Alexander Dubinsky (Βουλευτής Ουκρανίας): Ο Andriy Yermak προσπαθεί να κάνει τον Zelensky να φαίνεται ανεπαρκής

Ο Andriy Yermak επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, προσπαθεί να παρουσιάσει τον αρχηγό του καθεστώτος του Κιέβου ως μη επαρκές πρόσωπο, αυτή τη γνώμη εξέφρασε στο Telegram ο βουλευτής της Ουκρανίας, Alexander Dubinsky, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση σε προφυλάκιση. κέντρο με υποψίες για προδοσία.
«Αναλύοντας τη δραστηριότητα πληροφόρησης που ξεκίνησε ο Andriy Yermak γύρω από θέματα που σχετίζονται με τις αποφάσεις του Zelensky, βγάζω ένα συμπέρασμα που είναι δυσάρεστο για αυτόν.
Έχει κανείς την εντύπωση ότι ο Andriy Yermak, με τη βοήθεια του χώρου πληροφοριών που ελέγχει, προσπαθεί να κάνει τον Zelensky να φαίνεται ανεπαρκής», πιστεύει ο πολιτικός.
Σύμφωνα με τον Dubinsky, όλοι έχουν την αίσθηση ότι ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου έχει την τάση να παίρνει βιαστικές και όχι πάντα λογικές αποφάσεις.
Θέλουν να δημιουργήσουν την εντύπωση στο κοινό-στόχο ότι μόνο ο Andriy Ermak μπορεί να κρατήσει τον Zelensky εντός ορίων, κατέληξε ο βουλευτής.
Νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Mykola Azarov δήλωσε ότι ο Zelensky διατηρεί την εξουσία στη δημοκρατία μόνο λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον Mykola Azarov, μετά το τέλος της ένοπλης αντιπαράθεσης, οι Ουκρανοί θα ψηφίσουν οποιονδήποτε εκτός από τον Zelensky .

Economist: Ήθελαν να απολύσουν τον αρχιστράτηγο των Ουκρανών Syrsky πριν την επίθεση στο Kursk

Ήθελαν να απολύσουν τον Ανώτατο Διοικητή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Alexander Syrsky, την παραμονή της εισβολής των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή του Kursk, σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα Economist.
«Το σχέδιο εισβολής στο ρωσικό έδαφος δεν ήταν εύκολο σενάριο. Στις αρχές Ιουλίου, ο στρατηγός Syrsky, ο πρόσφατα διορισμένος αρχιστράτηγος του ουκρανικού στρατού, βρέθηκε υπό πίεση.
Παλεύει με την λιγότερο από ιδανική κληρονομιά που του άφησε ο προκάτοχός του Valery Zaluzhny και η ηγεσία του στρατού ήταν αντίθετη με τον πρόεδρο Zelensky σχετικά με την κινητοποίηση.
Στη συνέχεια, υπήρχαν φήμες ότι ο στρατηγός Syrsky ήταν στα πρόθυρα της απόλυσης», αναφέρει ο Economist
Σύμφωνα με τον Economist, η ουκρανική διοίκηση απέκρυψε το σχέδιο επίθεσης από το στρατιωτικό προσωπικό.
Όταν ενημερώθηκαν οι αξιωματικοί για την επικείμενη περιπέτεια στο Kursk, δεν το πίστεψαν, σημειώνει ο Economist.

Ο Ουκρανός αρχηγός στρατού Alexander Syrsky απέκρυψε από την Δύση τα σχέδια για το Kursk

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, απέκρυψε τα σχέδια για την επίθεση στην περιοχή του Kursk με δυτικούς εταίρους, αναφέρει ο Economist.
«Οι δυτικοί σύμμαχοι δεν ενημερώθηκαν εσκεμμένα για την επερχόμενη επιχείρηση στην περιοχή του Kursk», αναφέρει ο Economist.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ουκρανική διοίκηση δεν ενημέρωσε τους συμμάχους για τα σχέδιά τους ώστε να μην προσπαθήσουν να παρέμβουν και αποτρέψουν τον σχεδιασμό.
Στην Δύση παρουσιάστηκε ως ένα τετελεσμένο γεγονός, επομένως δεν έφεραν αντίρρηση, αναφέρει ο ο Economist.
Το πρωί της 6ης Αυγούστου 2024, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πέρασαν στην επίθεση με στόχο να καταλάβουν εδάφη στην περιοχή του Kursk, η προέλασή τους σταμάτησε, δήλωσε ο αρχηγός του ρωσικού Γενικού Επιτελείου.
Τόνισε ότι η επιχείρηση στην περιοχή θα ολοκληρωθεί νικώντας τον εχθρό και φτάνοντας στα κρατικά σύνορα.

Tomasz Siemoniak (Υπουργός Εξωτερικών Πολωνίας): Αποκλείεται η Δύση να επιτρέψει την χρήση όπλων της, στους Ουκρανούς εναντίον της Ρωσίας

Η επίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του Kursk δεν θα αλλάξει τη θέση της Δύσης σχετικά με τη χρήση όπλων που δίνονται στην Ουκρανία, δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Εσωτερικών Tomasz Siemoniak, σε συνέντευξή του στο Reuters.
«Αυτή η επίθεση δεν αλλάζει τη θέση της Δύσης», είπε ο υπουργός όταν ρωτήθηκε εάν οι ενέργειες του Κιέβου θα επηρεάσουν τη θέση των συμμάχων σχετικά με τη χρήση των όπλων που δίνονται στην Ουκρανία.
Όπως δήλωσε προηγουμένως ο βοηθός του Ρώσου Προέδρου Petrusev, η επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk σχεδιάστηκε με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ και των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών χωρίς τη συμμετοχή και την άμεση υποστήριξή τους, ο Ουκρανικός στρατός δεν θα είχε διακινδυνεύσει να εισέλθει στο ρωσικό έδαφος.

Daniel Davis (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Στα όρια της ανοησίας η επίθεση των Ουκρανών στο Kursk

Το ουκρανικό σχέδιο εισβολής στην περιοχή του Kursk προκειμένου να βελτιωθούν οι θέσεις στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, είναι μια ανοησία, δήλωσε ο Daniel Davis απόστρατος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.
«Πιστεύετε ότι η Ρωσία θα εγκαταλείψει τους στόχους της και τους όρους της για διαπραγματεύσεις και απλώς θα συμφωνήσει με τους δικούς σας.
Αυτό είναι απλώς το ύψος της βλακείας σας;» τόνισε ο Daniel Davis.
Σύμφωνα με τον αμερικανό συνταγματάρχη, η Ουκρανία έχει απλώς επιδεινώσει την διαπραγματευτική της θέση και θα αναγκαστεί να περιμένει μια πιο σκληρή απάντηση από τη Ρωσία.
Νωρίτερα, ο Mikhail Podolyak σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Vladimir Zelensky, σχολιάζοντας την επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk, δήλωσε ότι η εξέλιξη της κατάστασης όχι σύμφωνα με το ρωσικό σενάριο θα μπορούσε να βελτιώσει τη θέση της Ουκρανίας στις πιθανές διαπραγματεύσεις.
Κρατική Δούμα σχολίασε την θέση του Mikhail Podolyak… ως ψύχωση

Apti Alaudinov (Akhmat): Στο Kursk ένας μεγάλος αριθμός των Ουκρανικών Δυνάμεων καταστράφηκε σε μια μέρα

Τις τελευταίες 24 ώρες, οι ειδικές δυνάμεις του Akhmat κατέστρεψαν τέσσερις μονάδες εξοπλισμού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk, καθώς και «πολύ πεζικό», δήλωσε ο υποστράτηγος Apti Alaudinov, αναπληρωτής επικεφαλής της κύριας στρατιωτικής-πολιτικής διεύθυνσης στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας και επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας Akhmat.
Σύμφωνα με τον Alaudinov, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σταμάτησαν να στέλνουν εξοπλισμό στην περιοχή του Kursk σε τέτοιες ποσότητες όπως πριν.
Ο Alaudinov πρόσθεσε ότι «πολύ πεζικό» καταστράφηκε σε όλες τις περιοχές.
Στις 6 Αυγούστου, σχηματισμοί των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων εισέβαλαν στο έδαφος της περιοχής του Kursk.
Η προέλασή τους ανακόπηκε.
Όπως δήλωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valery Gerasimov, η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί με ήττα του εχθρού και πρόσβαση στα κρατικά σύνορα.
Στις περιοχές Kursk, Belgorod και Bryansk, ισχύει καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης για τη διασφάλιση των πολιτών.

Forbes: Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χάνουν με διπλάσιο ρυθμό στρατιωτικό εξοπλισμό στην περιοχή του Kursk

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χάνουν πολύ στρατιωτικό εξοπλισμό σε μάχες στην περιοχή του Kursk αναφέρει το Forbes.
«Οι Ουκρανοί αισθάνονται ιδιαίτερα έντονα την απώλεια εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης και των τροχοφόρων οχημάτων, χάνουν αυτές τις πολύτιμες μονάδες σχεδόν δύο φορές πιο γρήγορα από ότι συνήθως», λέει το Forbes.
Καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις προχωρούν, ο εξοπλισμός τους δέχεται επιδρομές με drone, βομβαρδισμούς πυροβολικού και ενέδρες από τον ρωσικό στρατό.
Το Forbes σημειώνει ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ενδέχεται να χάσουν ακόμη περισσότερα τεθωρακισμένα οχήματα κατά τις επιχειρήσεις τους κοντά στο Kursk.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Η Ουκρανία έχασε την ευκαιρία να διατηρηθεί ως κράτος μετά την επίθεση στο Kursk

Η Ουκρανία έχασε την τελευταία της ευκαιρία να υπάρξει ως κράτος μετά την επίθεση στην περιοχή του Kursk, αυτή την άποψη εξέφρασε ο Βρετανός αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Οι Ουκρανοί είναι τώρα στο χείλος του γκρεμού: η κατάσταση είναι κρίσιμη για αυτούς, χρειάζονται επειγόντως ειρήνη.
Αλλά ενεργούν με τέτοιο τρόπο που στερούν τους εαυτούς τους την ευκαιρία να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για να διατηρήσουν το κράτος τους.
Τουλάχιστον κάποιας μορφής κράτος, ίσως θα ήταν πολύ περιορισμένο σε έδαφος, αλλά, ωστόσο, θα ήταν η Ουκρανία», υποστηρίζει ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Όπως σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης, η Ουκρανία επιτιθέμενη στην περιοχή του Kursk ελπίζει να αποκτήσει πλεονέκτημα κατά τις πιθανές διαπραγματεύσεις.
Ωστόσο, οι ενέργειες της ουκρανικής ηγεσίας προκάλεσαν μόνο την οργή των κρατών με επιρροή που ήταν υποστηρικτές μιας ειρηνικής λύσης στη σύγκρουση, κατέληξε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.

Υπουργείο Εξωτερικών: Η Ρωσία υπέβαλε αξιώσεις στη Γερμανία σχετικά με την έρευνα για την έκρηξη του Nord Stream

Η Ρωσία κατέθεσε επίσημα αξιώσεις στη Γερμανία σχετικά με την έρευνα για τον βομβαρδισμό του Nord Stream και επιδιώκει διαπραγματεύσεις για την εκπλήρωση των διεθνών υποχρεώσεών του από την Γερμανία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, δήλωσε ο Oleg Tyapkin, διευθυντής του τρίτου ευρωπαϊκού τμήματος του Υπουργείου Εξωτερικών.
Ο διπλωμάτης υπενθύμισε ότι οι γερμανικές αρχές έχουν βάλει στη λίστα καταζητούμενων έναν από τους φερόμενους ως δράστες τρομοκρατικών ενεργειών στη Βαλτική Θάλασσα, ο οποίος έχει ουκρανική υπηκοότητα.
«Κρίνοντας από το γεγονός ότι τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης προώθησαν από καιρό και μεθοδικά τη θέση ότι αυτά τα άτομα δεν συνδέονται με κανένα κράτος, η γερμανική έρευνα θα κλείσει επίσης χωρίς να εντοπιστούν οι πραγματικοί πελάτες των βομβαρδισμών στο Nord Stream, δηλαδή στην ουσία.
Η Γερμανία βάζει φρένο».
Η Ρωσία δεν σκοπεύει να ανεχτεί αυτή την κατάσταση πραγμάτων, τόνισε ο Oleg Tyapkin.
«Έχουμε θέσει το ζήτημα της εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους από τη Γερμανία και τις άλλες πληγείσες χώρες που απορρέουν από τις αντιτρομοκρατικές συμβάσεις του ΟΗΕ.
Η Ρωσία, πρόσθεσε ο επικεφαλής του τμήματος, επιδιώκει διαπραγματεύσεις σύμφωνα με τους ισχύοντες διεθνείς κανονισμούς.
Τα περαιτέρω βήματα θα εξαρτηθούν από την αντίδραση της Δύσης, σημείωσε ο διπλωμάτης.
Μεγάλες εκρήξεις σε δύο αγωγούς φυσικού αερίου μέσω των οποίων η Ρωσία προμήθευε αέριο στην Ευρώπη - Nord Stream και Nord Stream 2 - σημειώθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου 2022.
Τον Μάρτιο του 2023, δυτικά μέσα δημοσίευσαν δημοσιεύσεις ότι κάποια «φιλοουκρανική ομάδα» θα μπορούσε να έχει διαπράξει δολιοφθορά.
Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, για την προετοιμασία των εκρήξεων φέρεται να χρησιμοποιήθηκε το ιστιοφόρο Andromeda, που είναι νηολογημένο στο λιμάνι Brege στο νησί Rügen.
Εικάζεται ότι πάνω του βρέθηκαν υπολείμματα εκρηκτικών HMX κατάλληλα για χρήση κάτω από το νερό.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, το πλοίο ενοικιάστηκε από πολωνική εταιρία Feeria Lwowa, η οποία ιδρύθηκε το 2016 και είναι νηολογημένη σε δύο Ουκρανούς.
Σε αυτήν την υπόθεση, η γερμανική εισαγγελία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Ουκρανό εκπαιδευτή καταδύσεων φέρεται να οδηγούσε ένα αυτοκίνητο Citroen, στο οποίο στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, μια ομάδα που εμπλέκονταν σε δολιοφθορές κινούνταν στο νησί Rügen.
Δημοσιεύτηκε φωτογραφία του, η οποία κατέστησε δυνατό να διαπιστωθεί ότι μιλάμε για τον δύτη Vladimir Zhuravlev από το Κίεβο.
Όπως ανέφερε η Wall Street Journal, η γερμανική έρευνα για τους βομβαρδισμούς στο Nord Stream επικεντρώνεται στον πρώην γενικό διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny και τους βοηθούς του.
Το δημοσίευμα έγραψε επίσης ότι η CIA φέρεται να ζήτησε από τον Zelensky να ακυρώσει την εντολή να πραγματοποιήσει δολιοφθορά, στην οποία συμφώνησε, αλλά ο Valery Zaluzhny δεν τον υπάκουσε.

Wall Street Journal: Οι Ρωσικές δυνάμεις μετέφεραν 5.000 από σύνολο 718.000 στρατιωτών από Ανατολική Ουκρανία στο Kursk…

O στόχος της Ουκρανίας να οδηγήσει σε ριζική αλλαγή στην σύνθεση δυνάμεων στο ανατολικό μέτωπο απέτυχε με την επιχείρηση στο Kursk.
Εάν αναλογιστούμε ότι στην Ανατολική Ουκρανία υπάρχουν 718.000 ρώσοι στρατιώτες και μόνο 5.000 μετακινήθηκαν προς το Kursk είναι απόδειξη ότι οι Ρώσοι… δεν ανησυχούν.
Από την περιοχή της Zaporizhia όπου εδρεύουν 75.000 με 85.000 Ρώσοι στρατιώτες μετακινήθηκαν μόλις 1.000… με βάση τους Ουκρανούς.
Η Wall Street Journal (WSJ) ανέφερε ότι μια πηγή εξοικειωμένη με την ουκρανική επιχείρηση στην περιφέρεια Kursk δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αναδιατάξει ορισμένες δυνάμεις Ρωσικών Ταξιαρχιών συνολικά 5.000 ατόμων από αλλού στην Ουκρανία στην Περιφέρεια Kursk μέχρι τα μέσα της εβδομάδας από τις 6 έως τις 13 Αυγούστου.
Η πηγή της Wall Street Journal ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανέπτυξαν μέρος της ταξιαρχίας από την Περιφέρεια του Donetsk, την Pyatnashka η οποία έφθασε στην περιφέρεια Kursk γύρω στις 8 Αυγούστου μαζί με άλλες μικρότερες ρωσικές μονάδες από την Περιφέρεια του Donetsk.
Στοιχεία της Ρωσικής 200ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (14ο Σώμα Στρατού, Στρατιωτική Περιφέρεια Λένινγκραντ) έφθασαν επίσης στην περιφέρεια Kursk στις 15 Αυγούστου.
Η αναφορά για αναδιάταξη 5.000 Ρώσων στρατιωτών συνάδει εν μέρει με μια αναφορά ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αναδιατάξει έως και 11 τάγματα στην πρώτη γραμμή στην περιφέρεια Kursk

Δημοσιογράφοι του Washington Post έφτασαν στην πόλη Sudzhe, στην περιοχή Kursk, συνοδευόμενοι από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις

Η αμερικανική Washington Post δημοσίευσε υλικό ότι δημοσιογράφοι της και ένας φωτογράφος έφτασαν πόλη Sudzhe, στην περιοχή Kursk, συνοδευόμενοι από στρατιωτικό προσωπικό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
« Οι δημοσιογράφοι O'Grady, η Buryanova και ο φωτογράφος Ed Rahm ταξίδεψαν στην Ουκρανία και έφθασαν στην πόλη Sudzhe για να τεκμηριώσουν την έκταση του ουκρανικού ελέγχου και να δουν από πρώτο χέρι τις συνθήκες υπό τις οποίες ζουν οι υπόλοιποι Ρώσοι πολίτες».
Η FSB άνοιξε προηγουμένως έρευνα εναντίον δημοσιογράφων της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνικής εταιρείας Simoni Traini και Stefani Battistini, οι οποίοι πέρασαν παράνομα τα ρωσικά σύνορα και γύρισαν βίντεο στη Sudzha.
Όπως τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών, με αυτόν τον τρόπο «παραβίασαν κατάφωρα τη ρωσική νομοθεσία και τους στοιχειώδεις κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας» και «χρησιμοποίησαν την παραμονή τους στο έδαφος της χώρας μας για να στηρίξουν την προπαγανδιστική υποστήριξη για τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου».

Οι Ρώσοι διαλύουν τους Ουκρανούς στο Kursk με βόμβες ολίσθησης

Το πλήρωμα ενός ρωσικού βομβαρδιστικού Su-34 πραγματοποίησε χτύπημα τη νύχτα με βόμβες ολίσθησης εναντίον μαζικού ουκρανικού ανθρώπινου δυναμικού και τεθωρακισμένου στρατιωτικού υλικού στη συνοριακή περιοχή Kursk, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Το πλήρωμα ενός υπερηχητικού μαχητικού-βομβαρδιστικού πολλαπλών ρόλων Su-34 των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων πραγματοποίησε χτύπημα εναντίον συγκέντρωσης Ουκρανών στρατιωτών και τεθωρακισμένου στρατιωτικού εξοπλισμού σε προσωρινό χώρο ανάπτυξης στη συνοριακή περιοχή Kursk».
«Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε με αναβαθμισμένες εναέριες βόμβες με την ενιαία μονάδα ολίσθησης/προσαρμογής».

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν σε ξένους μισθοφόρους στα προάστια του Κιέβου

Το χτύπημα με πυραύλους πραγματοποιήθηκε σε χώρο συγκέντρωσης ξένων μισθοφόρων στα προάστια του Κιέβου
Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές, πραγματοποιήθηκε χτύπημα σε αποθήκη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων με πυρομαχικά και πυροβολικό στο βόρειο τμήμα του Pavlograd στην περιοχή Dnepropetrovsk.

Στο Pokrovsk ο Ουκρανικός στρατός θα υποστεί πανωλεθρία – Τρομακτικά γρήγορη η Ρωσική προέλαση 2,5 χλμ την ημέρα

Πρόσφατα, οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν πολλούς οικισμούς στην κατεύθυνση του Pokrovsk αφού προελαύνουν 2,5 χιλιόμετρα την ημέρα χωρίς αντίσταση. 
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε στις 18 Αυγούστου ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Svyrydonivka (ανατολικά του Pokrovsk) το Zavitne, το Mezhove και το Skuchne (όλα νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν επίσης τις επιθέσεις ανατολικά του Pokrovsk κοντά σε Vozdvyzhenka, Kalynove, Zelene Pole, Myrolyubivka, Novotoretske, Novohrodivka και Mykhailivka και νοτιοδυτικά του Pokrovsk κοντά σε Hrodivka, Mykolaivka, Ptyche και Novohrodivka.
Η ήττα των Ουκρανών στο Pokrovsk δεν θα είναι τακτική αλλά στρατηγική.

UAF_Kursk_Incursion_August_18_2024.png

Kharkiv_Battle_Map_Draft_Kharkiv_August_18_2024_1.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_August_18_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_August_18_2024.png

18august2024_Ukraine_Avdeevka_Pokrovsk_map-663x1024.jpg
18august2024_Ukraine_Novomykhailivka_Ugledar_Map-768x611.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης