Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδικό ΥΠΕΞ: Σε Πολωνία και Ουκρανία προσεχώς ο πρωθυπουργός Modi - Πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα

Ινδικό ΥΠΕΞ: Σε Πολωνία και Ουκρανία προσεχώς ο πρωθυπουργός Modi - Πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα
H Ινδία, όπως και η Κίνα, συνεχίζουν να έχουν εμπορικές συναλλαγές με τη Ρωσία
Στην Πολωνία και την Ουκρανία πρόκειται να μεταβεί προσεχώς ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ν. Modi, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, το οποίο αναμένεται να δώσει σχετικές λεπτομέρειες εντός της ημέρας.
Ωστόσο, Ινδικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν οτι ο Modi θα μεταβεί στο Κίεβο στη διάρκεια της εβδομάδας.
Σε κάθε περίπτωση, η επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού θα είναι η πρώτη στην εμπόλεμη χώρα μετά το ξέσπασμα του πολέμου με τη Ρωσία, που θα γίνει περίπου έναν μήνα μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο V. Putin στη Μόσχα.
Σημειώνεται ότι η Ινδία, όπως και η Κίνα, συνεχίζουν να έχουν εμπορικές συναλλαγές με τη Ρωσία, παρά τις κυρώσεις που επέβαλαν στη Μόσχα Δυτικές πρωτεύουσες μετά την εισβολή της στην Ουκρανία το 2022.
Μάλιστα, η Ινδία κράτησε αποστάσεις και απείχε από το να κατηγορήσει ευθέως τη Ρωσία για την "ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία", όπως αναφέρει, ενώ παρότρυνε τις δύο γειτονικές χώρες να επιτύχουν τον τερματισμό της σύγκρουσης μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας.
Οι ΗΠΑ εξέφρασαν ανησυχίες για τις σχέσεις της Ινδίας με τη Ρωσία, κυρίως σε μια στιγμή που η Ουάσινγκτον αναζητεί να ενισχύσει τους δεσμούς της με το Νέο Δελχί ως πιθανό αντίβαρο σε μια αύξηση της επιρροής της Κίνας.
Στο μεταξύ, το Νέο Δελχί επιδιώκει να εμβαθύνει τις σχέσεις του με τη Δύση, διατηρώντας όμως παράλληλα ανέπαφους τους δεσμούς με τη Ρωσία, με την οποία διατηρεί παραδοσιακά φιλικούς δεσμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης