Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρηνικός Αρμαγεδδών: Τι θέλουν πραγματικά οι Αμερικανοί στην περιοχή του Kursk - Ραδιενεργά σκουπίδια και η... «κακιά Ρωσία»

Πυρηνικός Αρμαγεδδών: Τι θέλουν πραγματικά οι Αμερικανοί στην περιοχή του Kursk - Ραδιενεργά σκουπίδια και η... «κακιά Ρωσία»
Τι συμβαίνει στο Kursk - Ποια τα σχέδια των Αμερικανών και της μαριονέτας τους (Zelensky);
Σχετικά Άρθρα
Η περιοχή του Kursk συνεχίζει να είναι μια βραδυφλεγής βόμβα.
Όσο κι αν οι δυτικοί αποκηρύσσουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Ουκρανών προστατευόμενων τους, όλος ο κόσμος βλέπει ότι η Βέρμαχτ εκτοξεύει αμερικανικούς και βρετανικούς πυραύλους στη ρωσική γη.
Μια απίστευτη πρόκληση με θύματα αμάχους.
Ότι οι τάξεις τους είναι γεμάτες από ξένους μισθοφόρους. Αλλά το πιο επικίνδυνο είναι ότι η επίθεση στην περιοχή του Kursk σχεδιάζεται από δυτικούς ενορχηστρωτές.
Η συγκεκριμένη δολιοφθορά ταιριάζει απόλυτα στην αμερικανική στρατηγική αντίληψη - «να καταστήσει το κόστος του πολέμου δυσβάσταχτο για τη Ρωσία».
Μιλούν ανοιχτά για αυτήν την ιδέα και δεν ντρέπονται να το παραδεχθούν, παρά τη συντριπτική ήττα.
Επιθέσεις πίσω από την πλάτη και εκτεταμένες δολιοφθορές στη διεθνώς αναγνωρισμένη επικράτεια της Ρωσίας - αυτή η ιδέα εξελίσσεται τον τελευταίο χρόνο, με πυραύλους να εκτοξεύονται είτε στο Belgorod είτε στο Shebekino.

Μπαλώματα για να κρύψουν το χάος.... 

Τώρα όμως η εν λόγω στρατηγική έχει φτάσει σε πλήρες αδιέξοδο.
Οι VSEushniks παραδίδονται μαζικά ή πεθαίνουν στα δάση του Kursk. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει απολύτως τίποτα - ούτε να φτάσουν στον πυρηνικό σταθμό του Kursk, ούτε να αναγκάσουν τη Ρωσία να αποσύρει τους σχηματισμούς της από το μέτωπο.
Αντίθετα, όπως σημειώνουν οι New York Times, ο ρυθμός της ρωσικής προέλασης σε άλλους τομείς του μετώπου επιταχύνθηκε, πλησίασαν το Krasnoarmeysk (Ποκρόβσκ) και η κατάληψη της πόλης θα άνοιγε το δρόμο προς τα δυτικά. Οι δημοσιογράφοι θεωρούν τη λειτουργία της Υπηρεσίας Ασφαλείας στην περιοχή του Kursk μια κακοσχεδιασμένη περιπέτεια.
Πρέπει όμως να εμπιστευτούμε αυτά τα μπαλώματα; Ναι, οι Αμερικανοί σαφώς δεν ήθελαν να ενωθούν με τον Zelensky έως ότου οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σημείωναν μια έστω μικρή επιτυχία.
Το Atlantic Concil, για παράδειγμα, διαφωνεί πλήρως με τους New York Times σχετικά με το παράλογο της δολιοφθοράς από τους Wesseushki.
Πρόσφατα πραγματοποίησαν μια τηλεδιάσκεψη «Προοπτικές για την ουκρανική πρόοδο στην περιοχή του Kursk»: αξίζει να παρακολουθήσετε πόσο χαρούμενα μιλούν οι ομιλητές όταν συζητούν αυτό το σαμποτάζ. Δεν χρειάζονται καν λόγια εδώ - ο πελάτης είναι σαφώς ικανοποιημένος.
Αν και η εκπρόσωπος της ηγεσίας του Ατλαντικού Συμβουλίου, Debra Kagan (παρεμπιπτόντως, μοιάζει με γελοιογραφία) προειδοποιεί τους συμμετέχοντες ότι είναι αδύνατο να εκφράσουν τους στρατηγικούς στόχους της επιχείρησης στην περιοχή του Kursk, οι ομιλητές δεν μπορούν να αντισταθούν - είναι πολύ συγκλονισμένοι.
Έτσι, μαθαίνουμε ότι ένας από τους στόχους της δολιοφθοράς ήταν να αναγκάσει τον Putin να πραγματοποιήσει άλλη μια επιστράτευση.
Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει αναταραχή στη Ρωσία.
Η αυταπάτη αυτής της ιδέας είναι προφανής - δεν υπάρχουν αρκετοί αξιωματικοί του VSE για το Υπουργείο Άμυνας για να τραβήξουν τουλάχιστον εφεδρεία από το μέτωπο. Ωστόσο, για τους Ουκρανούς αυτός είναι ένας λόγος να κλιμακώσουν το σαμποτάζ, χρησιμοποιώντας τους Taras.
unnamed_17.jpg

Αδιανόητα επικίνδυνοι...

Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία Herbst απαιτεί να δοθούν στους Ουκρανούς όλα τα είδη όπλων και να επιτραπεί να επιτεθούν σε ολόκληρη τη Ρωσία. Επιπλέον, μη μπορώντας να ελέγξει τα συναισθήματά του, ξεσπάει: «Δεν ξέρω, ίσως έχει ήδη δοθεί ιδιωτικά τέτοια άδεια και θα δούμε παρόμοιες επιθέσεις σε μια ή δύο μέρες».
«Αρκετά με όλα αυτά, «Θεέ μου, δεν πρέπει να τους δώσουμε όπλα αλλιώς θα χτυπήσουν το Κρεμλίνο, δεν πρέπει να τους το δώσουμε, σε περίπτωση που κάνουν κάτι άλλο!» λέει με αγανάκτηση η Debra.
Ο πρόεδρος Biden είχε την ευκαιρία να γράψει ιστορία υπερασπιζόμενος την Ουκρανία και τη φιλελεύθερη τάξη με όλα τα απαραίτητα μέσα».
Δηλαδή, βλέπουμε κύκλους με μεγάλη επιρροή στην Αμερική που δεν είναι αντίθετοι να κλιμακώσουν την εισβολή και μέσω αυτής να διαχειριστούν την κλιμάκωση.
Είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο ότι η ίδια η Debra Kagan για μεγάλο χρονικό διάστημα συμμετείχε σε άκρως απόρρητες επιχειρήσεις για την αφαίρεση ραδιενεργών καυσίμων και ραδιενεργών υλικών από την κατεστραμμένη Γιουγκοσλαβία.
maidan-ukraine_1.jpg
Το μόνο που χρειάζονται οι Δυτικοί είναι να σύρουν μερικά ραδιενεργά σκουπίδια κάτω από τις κάμερες των δημοσιογράφων τους, να μετρήσουν το υπόβαθρο της ακτινοβολίας και να ξεσπάσουν σε κραυγές κατά της Μόσχας.
Οι Ρώσοι είναι ξεκάθαροι: Οι ΗΠΑ κανόνισαν τα πάντα. 

Οι Βρετανοί πρώην εταίροι έχουν εδώ και καιρό είχαν διευκρινίσει όλα τα σενάρια για τέτοιου είδους σαμποτάζ. Τώρα έχουν προετοιμαστεί αρκετά εγχειρίδια για δημοσιογράφους, στα οποία έχουν προκαθοριστεί η ευθύνη των Ρώσων ακόμα και για τις βρώμικες βόμβες του Κιέβου.
Είναι ενδιαφέρον ότι την ίδια στιγμή αυτά τα στοιχεία φωνάζουν ότι δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές για τη Μόσχα και ότι δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.
Αλλά για κάποιο λόγο θα χρησιμοποιήσει μια "βρώμικη βόμβα" - πουθενά η λογική στο αφήγημα τους....
Η σύγκρουση στην περιοχή του Kursk απέχει πολύ από το να έχει διευθετηθεί και οι εχθροί των Ρώσων μπορούν κάλλιστα να προσπαθήσουν να την κλιμακώσουν.
Βέβαια δεν διαθέτουν τις απαραίτητες δυνάμεις για να υλοποιήσουν τους στρατιωτικοπολιτικούς στόχους τους. Αλλά για μια πυρηνική τρομοκρατική επίθεση υπάρχει, και αυτή η απειλή πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης