Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαρυσήμαντη δήλωση Lavrov: Παιδικές φλυαρίες... Πασιφανές ότι οι ΗΠΑ έδωσαν ρητή εντολή στον Zelensky για να επιτεθεί στο Kursk

Βαρυσήμαντη δήλωση Lavrov: Παιδικές φλυαρίες... Πασιφανές ότι οι ΗΠΑ έδωσαν ρητή εντολή στον Zelensky για να επιτεθεί στο Kursk
Οι ισχυρισμοί ότι το Κίεβο δεν υπάκουσε κάποιον και εξαπέλυσε επίθεση στην περιοχή του Kursk είναι... «παιδικές φλυαρίες» όπως είπε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας
Σχετικά Άρθρα
(upd) «Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenksy δεν θα είχε αποφασίσει από μόνος του να επιτεθεί στην περιοχή του Kursk, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν του είχαν δώσει ρητή εντολή να το πράξει».
Η βαρυσήμαντη δήλωση έρχεται δια στόματος του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Sergei Lavrov στο τηλεοπτικό κανάλι Russia-1.
Το απόσπασμα της συνέντευξης δημοσιεύτηκε στο κανάλι του στο Telegram από τον παρουσιαστή Pavel Zarubin.
«Είναι απολύτως σαφές σε όλους μας, ότι ο Zelensky δεν θα είχε αποφασίσει ποτέ να το κάνει από μόνος του.
Όπως εκείνος καυχιέται τώρα, δημιουργεί μια ουδέτερη ζώνη και προκαλεί ζημιά στο ρωσικό κράτος...
Τέτοιες κινήσεις δεν θα είχαν γίνει ποτέ αν δεν το είχαν αποφασίσει πρώτα, και δεν τον διέταζαν οι ίδιες οι ΗΠΑ», υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Οι ισχυρισμοί ότι το Κίεβο δεν υπάκουσε κάποιον και εξαπέλυσε επίθεση στην περιοχή του Kursk είναι... «παιδικές φλυαρίες» όπως είπε χαρακτηριστικά ο Sergei Lavrov.
«Η θέση της Δύσης για τις επιθέσεις της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία είναι επαίσχυντη, μιλά για αυξανόμενη απόγνωση και την αδυναμία του Zelensky να εκπληρώσει την «αποστολή» του, συνέχισε ο ρώσος Υπουργός.
Σημείωσε ότι η στρατιωτική κατάσταση αξιολογείται από την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας Ρωσίας ενώ ενημερώνεται τακτικά ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin για την κατάσταση στην περιοχή. 
Επιπλέον, όπως ανέφερε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, στη Δύση ψάχνουν ήδη αντικαταστάτη του Ουκρανού προέδρου, εξού και οι διαρροές στον Τύπο για την μετάβαση Zelensky.
Όπως έγραφε νωρίτερα το BN, περιοχή του Kursk συνεχίζει να είναι μια βραδυφλεγής βόμβα... όπου οι νεκροί Ουκρανοί ξεπερνούν πλέον τους 3.800 συνολικά...
Όσο κι αν οι δυτικοί αποκηρύσσουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Ουκρανών προστατευόμενων τους, όλος ο κόσμος βλέπει ότι η Βέρμαχτ εκτοξεύει αμερικανικούς και βρετανικούς πυραύλους στη ρωσική γη.
Μια απίστευτη πρόκληση με θύματα αμάχους.
Όλες οι τάξεις τους είναι γεμάτες από ξένους μισθοφόρους. Αλλά το πιο επικίνδυνο είναι ότι η επίθεση στην περιοχή του Kursk σχεδιάζεται από δυτικούς ενορχηστρωτές.
Η συγκεκριμένη δολιοφθορά ταιριάζει απόλυτα στην αμερικανική στρατηγική αντίληψη - «να καταστήσει το κόστος του πολέμου δυσβάσταχτο για τη Ρωσία».
Μιλούν ανοιχτά για αυτήν την ιδέα και δεν ντρέπονται να το παραδεχθούν, παρά τη συντριπτική ήττα.
Επιθέσεις πίσω από την πλάτη και εκτεταμένες δολιοφθορές στη διεθνώς αναγνωρισμένη επικράτεια της Ρωσίας - αυτή η ιδέα εξελίσσεται τον τελευταίο χρόνο, με πυραύλους να εκτοξεύονται είτε στο Belgorod είτε στο Shebekino.

Αδιανόητα επικίνδυνοι...

Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία Herbst απαιτεί να δοθούν στους Ουκρανούς όλα τα είδη όπλων και να επιτραπεί να επιτεθούν σε ολόκληρη τη Ρωσία. Επιπλέον, μη μπορώντας να ελέγξει τα συναισθήματά του, ξεσπάει: «Δεν ξέρω, ίσως έχει ήδη δοθεί ιδιωτικά τέτοια άδεια και θα δούμε παρόμοιες επιθέσεις σε μια ή δύο μέρες».
«Αρκετά με όλα αυτά, «Θεέ μου, δεν πρέπει να τους δώσουμε όπλα αλλιώς θα χτυπήσουν το Κρεμλίνο, δεν πρέπει να τους το δώσουμε, σε περίπτωση που κάνουν κάτι άλλο!» λέει με αγανάκτηση η Debra.
Ο πρόεδρος Biden είχε την ευκαιρία να γράψει ιστορία υπερασπιζόμενος την Ουκρανία και τη φιλελεύθερη τάξη με όλα τα απαραίτητα μέσα».
Δηλαδή, βλέπουμε κύκλους με μεγάλη επιρροή στην Αμερική που δεν είναι αντίθετοι να κλιμακώσουν την εισβολή και μέσω αυτής να διαχειριστούν την κλιμάκωση.
Είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο ότι η ίδια η Debra Kagan για μεγάλο χρονικό διάστημα συμμετείχε σε άκρως απόρρητες επιχειρήσεις για την αφαίρεση ραδιενεργών καυσίμων και ραδιενεργών υλικών από την κατεστραμμένη Γιουγκοσλαβία.

Τι ισχυρίζεται ο... Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Ο στόχος της εισβολής στο Kursk είναι να δημιουργηθεί και ουδέτερη ζώνη

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky τόνισε νωρίτερα ότι ο σκοπός της εισβολής των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk είναι να δημιουργηθεί ένα είδος «ζώνης προστασίας». Αυτό δήλωσε σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Telegram.
«Η δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης στο έδαφος της Ρωσίας είναι ο στόχος της επιχείρηση μας στην περιοχή του Kursk», τόνισε ο Zelensky.
Ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου ζήτησε επίσης από τη Δύση να επιταχύνει την προμήθεια όπλων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν περισσότερους από 40 πυραύλους, 750 βόμβες ολίσθησης και 200 μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της Ουκρανίας την περασμένη εβδομάδα.

Πολύ σύντομα όλα θα τελειώσουν στο Kursk – Η Ρωσία μεταφέρει πυροβολικό

Φέτος, παρά τα περισσότερα πακέτα βοήθειας από τους δυτικούς συμμάχους, η Ουκρανία έχει υποστεί συνεχόμενες ήττες και τεράστιες απώλειες σε έμψυχο δυναμικό.
Πολύ σύντομα η ένταση των εχθροπραξιών στο Kursk θα μειωθεί καθώς οι ρωσικές δυνάμεις θα δημιουργήσουν αμυντικές γραμμές και στη συνέχεια θα φέρουν πυροβολικό, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και νέα στρατεύματα» προβλέπει ο Βρετανός αναλυτής.
Η Ρωσία σε αντίθεση με την Ουκρανία έχει αρκετό προσωπικό και εξοπλισμό, τονίζει ο Watling.

Wall Street Journal: Οι Ρωσικές δυνάμεις μετέφεραν 5.000 από σύνολο 718.000 στρατιωτών από Ανατολική Ουκρανία στο Kursk…

O στόχος της Ουκρανίας να οδηγήσει σε ριζική αλλαγή στην σύνθεση δυνάμεων στο ανατολικό μέτωπο απέτυχε με την επιχείρηση στο Kursk.
Εάν αναλογιστούμε ότι στην Ανατολική Ουκρανία υπάρχουν 718.000 ρώσοι στρατιώτες και μόνο 5.000 μετακινήθηκαν προς το Kursk είναι απόδειξη ότι οι Ρώσοι… δεν ανησυχούν.
Από την περιοχή της Zaporizhia όπου εδρεύουν 75.000 με 85.000 Ρώσοι στρατιώτες μετακινήθηκαν μόλις 1.000… με βάση τους Ουκρανούς.
Η Wall Street Journal (WSJ) ανέφερε ότι μια πηγή εξοικειωμένη με την ουκρανική επιχείρηση στην περιφέρεια Kursk δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αναδιατάξει ορισμένες δυνάμεις Ρωσικών Ταξιαρχιών συνολικά 5.000 ατόμων από αλλού στην Ουκρανία στην Περιφέρεια Kursk μέχρι τα μέσα της εβδομάδας από τις 6 έως τις 13 Αυγούστου.
Η πηγή της Wall Street Journal ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανέπτυξαν μέρος της ταξιαρχίας από την Περιφέρεια του Donetsk, την Pyatnashka η οποία έφθασε στην περιφέρεια Kursk γύρω στις 8 Αυγούστου μαζί με άλλες μικρότερες ρωσικές μονάδες από την Περιφέρεια του Donetsk.
Στοιχεία της Ρωσικής 200ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (14ο Σώμα Στρατού, Στρατιωτική Περιφέρεια Λένινγκραντ) έφθασαν επίσης στην περιφέρεια Kursk στις 15 Αυγούστου.
Η αναφορά για αναδιάταξη 5.000 Ρώσων στρατιωτών συνάδει εν μέρει με μια αναφορά ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αναδιατάξει έως και 11 τάγματα στην πρώτη γραμμή στην περιφέρεια Kursk

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης