Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατροπή: Σε ανοιχτή γραμμή Ρωσία και Γερμανία - «Ανταλλάσσουν συνεχώς πληροφορίες» για την υπόθεση των Nord Streams

Ανατροπή: Σε ανοιχτή γραμμή Ρωσία και Γερμανία - «Ανταλλάσσουν συνεχώς πληροφορίες» για την υπόθεση των Nord Streams
«Ανταλλάσσουμε πληροφορίες με τη ρωσική πλευρά», υποστήριξε εκπρόσωπος της γερμανικής διπλωματίας
Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι το Βερολίνο φέρεται να ανταλλάσσει δεδομένα με τη Μόσχα για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream και Nord Stream 2, αλλά μόνο πληροφορίες που δεν θέτουν σε κίνδυνο την πορεία της έρευνας, τόνισε στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Ανταλλάσσουμε πληροφορίες με τη ρωσική πλευρά», υποστήριξε, σημειώνοντας ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και ως εκ τούτου, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, είναι αδύνατο να αναφερθούν ενδιάμεσα αποτελέσματα.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών πρόσθεσε ότι πρόκειται για πληροφορίες που μπορούν να ανταλλάσσονται «χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η έρευνα».
Στις 14 Αυγούστου, η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ανέφερε ότι η γερμανική Γενική Εισαγγελία είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης για έναν Ουκρανό εκπαιδευτή καταδύσεων ύποπτου για συμμετοχή στην έκρηξη του Nord Stream.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος τράπηκε σε φυγή.
Η γερμανική εισαγγελία, όπως ανέφερε το δημοσίευμα, υποπτεύεται δύο ακόμη Ουκρανούς εκπαιδευτές καταδύσεων για συμμετοχή στη δολιοφθορά του Nord Stream.
Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου Wolfgang Büchner δήλωσε ότι η έρευνα για τις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2 είναι η ύψιστη προτεραιότητα για τη γερμανική κυβέρνηση.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov δήλωσε νωρλιτερα ότι η Ρωσία «δεν έχει καμία αμφιβολία» πως η έκρηξη του Nord Stream πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η Γενική Εισαγγελία της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει ασκήσει δίωξη για μια πράξη διεθνούς τρομοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης