Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκθεση στην Ισπανία προειδοποιεί: Ρεκόρ αφίξεων νέων μεταναστών στα Κανάρια Νησιά

Έκθεση στην Ισπανία προειδοποιεί: Ρεκόρ αφίξεων νέων μεταναστών στα Κανάρια Νησιά

Οι αφίξεις τον Αύγουστο ήταν πάντα υψηλότερες από τον Ιούλιο

Σχετικά Άρθρα
Η παράνομη μετανάστευση στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας «παραμένει σε ακραία επίπεδα» και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επιδεινωθεί το δεύτερο μισό του Αυγούστου, σύμφωνα με έκθεση της Πολιτικής Φρουράς.
Ο αριθμός των αφίξεων είναι στα πρόθυρα να σπάσει το ρεκόρ όλων των εποχών και σύντομα πιθανότατα θα ξεπεράσει τις 30.000 μέχρι στιγμής φέτος.
Η έκθεση, που είδε το ισπανικό πρακτορείο La Gaceta, λέει ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί τις επόμενες εβδομάδες μετά την άφιξη 2.200 παράνομων μεταναστών τον Ιούλιο.
Αυτός ο αριθμός ήταν το υψηλότερο σύνολο για έναν Ιούλιο από το 2006, όταν έφτασαν 2.260.
Η έκθεση προειδοποιεί ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί μόνο, καθώς «οι καιρικές και θαλάσσιες συνθήκες για την απόπλου προς τα Κανάρια νησιά αρχίζουν να βελτιώνονται σημαντικά από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου», πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξει «σημαντική ανάκαμψη από αυτήν την ημερομηνία».
«Οι αφίξεις τον Αύγουστο ήταν πάντα υψηλότερες από τον Ιούλιο, επομένως η κατάσταση είναι πιθανό να επαναληφθεί το 2024», καταλήγει η Πολιτική Φρουρά.
Η έκθεση προσθέτει ότι το 85% των αφίξεων είναι ενήλικες άνδρες και μόλις το 7% είναι ενήλικες γυναίκες.
Το υπόλοιπο 8% είναι ανήλικοι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι επίσης άνδρες.
Πέρυσι, 39.910 παράνομοι μετανάστες έφτασαν στα Κανάρια Νησιά, σημειώνοντας δραματική αύξηση 154,5%, παρά το γεγονός ότι η διαδρομή προς τα νησιά πέρα από τον Ατλαντικό από τη Βόρεια Αφρική ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη.
Μια ισπανική ΜΚΟ εκτιμά ότι έως και 7.800 άνθρωποι είτε πέθαναν είτε έφυγαν από το 2018 έως το 2022 ενώ προσπαθούσαν να κάνουν τη διέλευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης