Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικός πύραυλος Kh-35 κάνει σκόνη το ουκρανικό σύστημα αεράμυνας S-300P (video)

Ρωσικός πύραυλος Kh-35 κάνει σκόνη το ουκρανικό σύστημα αεράμυνας S-300P (video)
Το ουκρανικό σύστημα αεράμυνας εντοπίστηκε από ρωσικές εναέριες αναγνωρίσεις κοντά στο χωριό Volnoe
Την καταστροφή ενός ακόμη συστήματος αεράμυνας S-300P των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Kharkiv, γνωστοποίησε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, παρέχοντας το σχετικό βίντεο από UAV αναγνώρισης στην περιοχή.
Το ουκρανικό σύστημα αεράμυνας εντοπίστηκε από ρωσικές εναέριες αναγνωρίσεις κοντά στο χωριό Volnoe στη συνοριακή περιοχή το υKharkiv. Ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε το S-300P για τα χτυπήματα σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη ρωσική περιοχή Belgorod.
Μετά την ανάθεση του στόχου, το υπερηχητικό μαχητικό-βομβαρδιστικό Su-34 των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων εξαπέλυσε χτύπημα ακριβείας στο αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-300P. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι το χτύπημα εκτοξεύτηκε από κατευθυνόμενο πύραυλο Kh-35. Η καταστροφή του S-300P, φωτιά και η έκρηξη του εκτοξευτή φαίνονται στα πλάνα.
Ο ρωσικός στρατός πρόσθεσε ότι «αφού έλαβε επιβεβαίωση από τις υπηρεσίες πληροφοριών για την καταστροφή του αναγνωρισμένου στόχου, το πλήρωμα του Su-34 επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο».
Εν μέσω των συνεχιζόμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη ρωσική περιοχή Kursk, καθώς και μιας σειράς αποτυχημένων προσπαθειών να διασχίσουν τα ρωσικά σύνορα σε άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Belgorod, ο ουκρανικός στρατός αναγκάστηκε να αναπτύξει μεγάλο αριθμό ακριβών και πολύτιμα συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων αεράμυνας που παρέχονται από το ΝΑΤΟ, στις παραμεθόριες περιοχές.
Ως αποτέλεσμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και οι προστάτες τους στο ΝΑΤΟ υφίστανται μεγάλες απώλειες. Τις τελευταίες ημέρες, ρωσικά πλήγματα ακριβείας κατέστρεψαν τουλάχιστον τρία συστήματα HIMARS MLRS, Patriot, IRIS-T και άλλα συστήματα κοντά στα σύνορα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης