Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Παρέδωσε το χρίσμα στην Kamala Harris ο Joe Biden… χωρίς να κρατά κακία – Σάλος με διαδηλωτές κατά του Ισραήλ στο συνέδριο των Δημοκρατικών

ΗΠΑ: Παρέδωσε το χρίσμα στην Kamala Harris ο Joe Biden… χωρίς να κρατά κακία – Σάλος με διαδηλωτές κατά του Ισραήλ στο συνέδριο των Δημοκρατικών
Ο Biden είπε ότι δεν είναι θυμωμένος με εκείνους που του ζήτησαν να αποσυρθεί από την κούρσα, καθώς παρέδωσε τη σκυτάλη του στην Αντιπρόεδρο Harris κατά το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών
Διαδηλωτές, δάκρυα και πολλές πομφόλυγες είχε η ομιλία του Αμερικανού προέδρου Joe Biden στο συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο, όπου και έδωσε το χρίσμα του υποψηφίου στην Kamala Harris.
Τα φώτα έπεσαν στην ομιλία του Joe Biden, όπως ήταν αναμενόμενο, ο οποίος είπε ότι η Harris θα είναι μία «πρόεδρος την οποίο θα μπορούσαν να κοιτάξουν τα παιδιά μας».
«Θα είναι μια πρόεδρος την οποία σέβονται οι παγκόσμιοι ηγέτες, γιατί είναι ήδη.
Θα είναι μια πρόεδρος για την οποία όλοι μπορούμε να είμαστε περήφανοι και θα είναι μια ιστορική πρόεδρος που θα βάλει τη σφραγίδα της στο μέλλον της Αμερικής», είπε.
Ο Biden όμως δεν παρέλειψε να ανυψώσει και τον εαυτό του, αφού πρόσθεσε: «Όπως πολλοί από τους καλύτερους προέδρους μας, ήταν επίσης αντιπρόεδρος».

Δεν κρατά κακία ο Biden…

Ο Biden είπε επίσης ότι δεν είναι θυμωμένος με εκείνους που του ζήτησαν να αποσυρθεί από την κούρσα, καθώς παρέδωσε τη σκυτάλη του στην Αντιπρόεδρο Harris κατά το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών.
«Όλη αυτή η συζήτηση για το πώς είμαι θυμωμένος με όλους τους ανθρώπους που είπαν ότι πρέπει να παραιτηθώ – δεν είναι αλήθεια», είπε ο Biden, καθώς το πλήθος φώναζε «Αγαπάμε τον Joe».
«Αγαπώ τη χώρα μου περισσότερο και πρέπει να διατηρήσουμε τη δημοκρατία μας», πρόσθεσε.

Διαμαρτυρίες

Δεν έλειψαν όμως και οι διαμαρτυρίες κατά της διοίκησης Biden, καθώς διαδηλωτές εισέβαλαν στο DNC κρατώντας ψηλά την πινακίδα «ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ», αλλά μπλοκαρίστηκαν από τους υποστηρικτές του Biden.
Η σκληρή, πικρή συζήτηση σχετικά με τον χειρισμό του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα από την κυβέρνηση Biden συνεχίστηκε παρά το γεγονός ότι η Harris ήταν η υποψήφια των Δημοκρατικών αντί του Biden.
Για μήνες, οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Hamas μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου οδήγησαν σε μεγάλης κλίμακας διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα ζητώντας άμεση κατάπαυση του πυρός.

Τα «επιτεύγματα» των Δημοκρατικών

Ο πρόεδρος Biden μίλησε και για τα επιτεύγματα των υποδομών της κυβέρνησής του στην ομιλία του στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών.
Στόχευσε ευθέως τον πρώην Πρόεδρο Donald Trump, λέγοντας εν μέρει ότι «δεν έχτισε ποτέ τίποτα».
«Φίλοι, πώς μπορούμε να έχουμε την ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο χωρίς τις καλύτερες υποδομές στον κόσμο;
Ο ίδιος μίλησε επίσης για τον Δικομματικό Νόμο για τις Υποδομές ως ένα από τα βασικά του επιτεύγματα από την προεδρία του.
Ανέφερε επίσης τη δέσμευσή του να «ξανοικοδομήσει τη ραχοκοκαλιά της Αμερικής - τη μεσαία τάξη».
Ο Biden υποστήριξε ότι τα νομοσχέδια που ψήφισε «έκαναν περισσότερα για τις ‘κόκκινες’ πολιτείες παρά για τις ‘μπλε’», επειδή ένας πρόεδρος πρέπει να προσφέρει για όλους τους Αμερικανούς.

Τα γεγονότα του 2020

Ο Biden περιέγραψε και τα γεγονότα που οδήγησαν στην απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα το 2020, τη «βαθιά του πεποίθηση στην Αμερική».
Επανέλαβε ότι τα γεγονότα στο Σάρλοτσβιλ ήταν το σημείο καμπής που τον έκανε να θέλει να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2020.
Ο πρόεδρος είπε: «Μόλις έχασα μέρος της ψυχής μου, αλλά έτρεξα με βαθιά πεποίθηση στην Αμερική. Γνωρίζω και πιστεύω σε μια Αμερική όπου η ειλικρίνεια και η αξιοπρέπεια εξακολουθούν να έχουν σημασία, μια Αμερική όπου όλοι έχουν δίκαιο τρόπο και το μίσος δεν έχει ασφαλές λιμάνι».
«Είμαστε σε μια μάχη για τη μεγαλύτερη ψυχή της Αμερικής», είπε ο Biden.
«Ως πρόεδρός σας, είμαι αποφασισμένος να οδηγήσω την Αμερική μπροστά, όχι πίσω.
Να σταθούμε ενάντια στο μίσος και τη βία και σε όλες τις μορφές της, να είμαστε ένα έθνος όπου όχι μόνο ζούμε αλλά ευδοκιμούμε με την διαφορετικότητα, δεν δαιμονοποιούμε κανέναν, δεν αφήνουμε κανέναν πίσω και γίνουμε ένα έθνος που ομολογούμε ότι είμαστε», είπε.
«Σήκωσα το δεξί μου χέρι και ορκίστηκα σε εσάς και στον Θεό να διαφυλάξω, να προστατεύσω και να υπερασπιστώ το Σύνταγμα και να εκτελέσω πιστά το αξίωμα του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο Biden καθώς θυμόταν την ορκωμοσία του πριν από τέσσερα χρόνια.
«Μπροστά μου ήταν μια πόλη περικυκλωμένη από την Εθνική Φρουρά. Πίσω μου, ένα Καπιτώλιο -μόλις δύο εβδομάδες πριν- είχε κατακλυστεί από έναν βίαιο όχλο.
Αυτό που ήξερα τότε από τα βάθη της καρδιάς μου που ήξερα τώρα, δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για πολιτική βία. Κανένας."
«Δεν μπορείς να πεις ότι αγαπάς τη χώρα σου μόνο όταν κερδίζεις», είπε ο Biden.
Στη συνέχεια κατονόμασε τα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, συμπεριλαμβανομένης μιας παγκόσμιας πανδημίας και ενός απολογισμού για τη φυλετική δικαιοσύνη στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης