Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία ζήτησε επειγόντως βαρύ μηχανολογικό και υγειονομικό εξοπλισμό από το ΝΑΤΟ

Η Ουκρανία ζήτησε επειγόντως βαρύ μηχανολογικό και υγειονομικό εξοπλισμό από το ΝΑΤΟ
Η βοήθεια που μεταφέρεται μέσω αυτού του κέντρου δεν λαμβάνεται υπόψη στους υπολογισμούς των δυτικών στρατιωτικών προμηθειών στην Ουκρανία
Η Ουκρανία ζήτησε επειγόντως από τις χώρες του ΝΑΤΟ να της παράσχουν βαρύ εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων εκσκαφέων, δεκάδων πυροσβεστικών οχημάτων και τεθωρακισμένων ασθενοφόρων, μέσω του Ευρωατλαντικού Κέντρου Συντονισμού Αντιμετώπισης Κρίσεων, ανέφερε το συντονιστικό κέντρο του ΝΑΤΟ σε δήλωση του.
Συνολικά, η Ουκρανία ζητά τη μεταφορά 17 τροχοφόρων και 10 βαρέων εκσκαφέων, 30 τρακτέρ για τη μεταφορά εμπορευμάτων βάρους έως 100 τόνων (που επιτρέπει τη μεταφορά 1 ή 2 κύριων αρμάτων μάχης), 25 τεθωρακισμένα ασθενοφόρα, καθώς και 50 πυροσβεστικά οχήματα με σκάλες μήκους άνω των 35 μέτρων.
Το συντονιστικό κέντρο της συμμαχίας ειδοποίησε ανοιχτά τις χώρες του ΝΑΤΟ για την ανάγκη παροχής αυτού του εξοπλισμού στο Κίεβο «για τη διάσωση ανθρώπων. και αφαιρέστε μπάζα» ως αποτέλεσμα των «ρωσικών απεργιών», τονίζοντας ότι όλα τα αυτοκίνητα «απαιτούνται επειγόντως».
Το συντονιστικό κέντρο του ΝΑΤΟ δεν διευκρίνισε το σημείο μεταφοράς του ζητούμενου εξοπλισμού, σημειώνοντας ότι οι προμηθεύτριες χώρες θα πρέπει να διαπραγματευτούν απευθείας με εκπροσώπους του Κιέβου.
Το Ευρω-Ατλαντικό Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Κρίσεων δεν συνδέεται άμεσα με την υποστήριξη μάχης και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ. Είναι ένα βοηθητικό σύστημα πολιτικής άμυνας για την παροχή βοήθειας σε χώρες όπου έχουν συμβεί μεγάλες φυσικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές.
Η βοήθεια που μεταφέρεται μέσω αυτού του κέντρου δεν λαμβάνεται υπόψη στους υπολογισμούς των δυτικών στρατιωτικών προμηθειών στην Ουκρανία.
Το Κίεβο χρησιμοποιεί ενεργά αυτήν τη δομή, για παράδειγμα, στην αρχή της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας το 2022, ζήτησε μέσω αυτού του κέντρου μια μεγάλη παρτίδα εξοπλισμού ραδιοχημικής προστασίας - προστατευτικές στολές και εξοπλισμός σχεδιασμένοι να λειτουργούν σε συνθήκες ραδιενέργειας ή χημικής μόλυνσης της περιοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης