Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση από hackers στην... Ferrari - Τι συνέβη, ποιοι είναι οι RipperSec

Επίθεση από hackers στην... Ferrari - Τι συνέβη, ποιοι είναι οι RipperSec
#FreePalestine και #ForJustice: «Ανοίξτε τα μάτια σας, αυτό είναι γενοκτονία, όχι αυτοάμυνα»
Εκτός λειτουργίας έθεσαν προσωρινά τον ιστότοπο της Ferrari η ομάδα Χάκερ-ακτιβιστών «RipperSec», που με την κίνησή τους αυτή θέλησαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη.
Σε ανάρτηση που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ομάδα χάκερ δημοσίευσε ένα screenshot που δείχνει τον ιστότοπο της Ferrari να βγάζει error 500.
Στο μήνυμα που δημοσιεύθηκε από την ομάδα των hacktivists στο κανάλι τους στο Telegram αναφέρεται επί λέξει το μήνυμα που εμφανίζονταν στην ιστοσελίδα της Ferrari συνοδευόμενο από τα hashtags #FreePalestine και #ForJustice: «Ανοίξτε τα μάτια σας, αυτό είναι γενοκτονία, όχι αυτοάμυνα».
Προς υποστήριξη των ισχυρισμών τους, η ομάδα των «hacktivists» μοιράστηκε έναν σύνδεσμο προς μια αναφορά στο “check-host.net” που φαίνεται να χρησιμεύει ως απόδειξη της επιτυχημένης επίθεσης. « ο λογότυπο που χρησιμοποιεί η ομάδα RipperSec, που περιλαμβάνει ένα στεφανωμένο κρανίο και δύο λιοντάρια, ενισχύει την εικόνα μιας οργάνωσης, έτοιμης να αγωνιστεί για τις πεποιθήσεις της», αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. «Η επίθεση υπογραμμίζει για άλλη μια φορά πώς, σε ένα πλαίσιο όπου πολιτικά και κοινωνικά κίνητρα μπορούν να πυροδοτήσουν μεγάλης κλίμακας ακτιβιστικές ενέργειες στον κυβερνοχώρο, οι παγκόσμιες εταιρείες μπορεί να είναι ευάλωτες», γράφουν ιταλικές ιστοσελίδες και προσθέτουν: «Φαίνεται ότι η ομάδα RipperSec δεν θα σταματήσει εδώ και μπορεί να έχει ήδη στο μυαλό της νέους στόχους»

Ποια είναι η ομάδα RipperSec

Η RipperSec είναι μια φιλο-παλαιστινιακή και φιλο-μουσουλμανική ομάδα χακτιβιστών από τη Μαλαισία. Το κανάλι τους στο Telegram @RipperSec δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2023 και συγκέντρωσε πάνω από 2.000 συνδρομητές μέχρι τις 8 Αυγούστου 2024.
Η RipperSec συνεργάζεται συχνά σε συμμαχία με άλλες ομάδες ακτιβιστών και χάκερς, συμπεριλαμβανομένων των Tengkorak Cyber Crew, Eagle Cyber Crew, Stucx Team, 4Exploitation, Khalifah Cyber Crew, Helang Merah Group, Rex AnonSaven7, Team Cyber Ababil, Malaysia Hacktivist, Zenimous Crew, Laskar Pembebasan Palestina ή αλλιώς ο Απελευθερωτικός Στρατός της Παλαιστίνης, Garruda From Cyber (GFC), Holy League, Morrocan Cyber Black Army και αρκετοί άλλοι. Οι περισσότεροι ακτιβιστές από τη Μαλαισία δεν συμφωνούν με τις ενέργειες του Ισραήλ και θεωρούν όλες τις χώρες που υποστηρίζουν το Ισραήλ ως εχθρούς.
Η επιθετική δραστηριότητα της RipperSec περιλαμβάνει παραβιάσεις δεδομένων, αλλοιώσεις και επιθέσεις DDoS - οτιδήποτε δημιουργεί χάος, προσελκύει την προσοχή και προκαλεί αναστάτωση που είναι χαρακτηριστικό μιας ομάδας χακτιβιστών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης