Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gilad Erdan (Αντιπρόσωπος Ισραήλ): Το κτίριο του ΟΗΕ πρέπει να σβήσει από προσώπου γης – Στηρίζουν την Παλαιστίνη

Gilad Erdan (Αντιπρόσωπος Ισραήλ): Το κτίριο του ΟΗΕ πρέπει να σβήσει από προσώπου γης – Στηρίζουν την Παλαιστίνη

Το Ισραήλ έχει σκοτώσει από τότε περισσότερους από 40.170 Παλαιστίνιους, κυρίως γυναίκες και παιδιά

Σχετικά Άρθρα
Τα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη «πρέπει να κλείσουν και να εξαφανιστούν από προσώπου γης», δήλωσε ο πρώην πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ Gilad Erdan.
«Το κτίριο του ΟΗΕ θα πρέπει να κλείσει και να σβήσει από προσώπου γης», δήλωσε ο Ερντάν στην ισραηλινή εφημερίδα Maariv σε συνέντευξή του.
«Αυτό το κτίριο, που μπορεί να φαίνεται ωραίο από έξω, είναι στην πραγματικότητα παραμορφωμένο», είπε.
Όσον αφορά τα μελλοντικά του σχέδια, ο Ισραηλινός απεσταλμένος είπε ότι βλέπει τον εαυτό του να ηγείται του δεξιού Κόμματος μετά τον πρωθυπουργό Netanyahu.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Erdan επιτέθηκε στα Ηνωμένα Έθνη.
Στο παρελθόν είχε επικρίνει τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Guterres και την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA).

Διεθνείς καταδίκες

Το Ισραήλ έχει αντιμετωπίσει διεθνείς καταδίκες για τη βάναυση επίθεσή του στη Γάζα παρά το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαιτεί άμεση κατάπαυση του πυρός.
Η ισραηλινή επίθεση έχει σκοτώσει από τότε περισσότερους από 40.170 Παλαιστίνιους, κυρίως γυναίκες και παιδιά, και έχει τραυματίσει περισσότερους από 92.740, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές.
Πάνω από 10 μήνες μετά την ισραηλινή επίθεση, τεράστιες εκτάσεις της Γάζας βρίσκονται σε ερείπια εν μέσω ενός ακρωτηριασμένου αποκλεισμού τροφίμων, καθαρού νερού και φαρμάκων.
Το Ισραήλ κατηγορείται για γενοκτονία στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης, το οποίο το διέταξε να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική του επιχείρηση στη νότια πόλη Rafah, όπου περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι είχαν αναζητήσει καταφύγιο από τον πόλεμο πριν την εισβολή της στις 6 Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης