Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε ο χρυσός, ξεπέρασε τα 2.510 δολάρια

Σε νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε ο χρυσός, ξεπέρασε τα 2.510 δολάρια
Η κατοχύρωση κερδών από τους επενδυτές, μετριάζει την άνοδο στο πολύτιμο μέταλλο
Σχετικά Άρθρα
Σε νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε σήμερα 20/8 η τιμή του χρυσού στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, επεκτείνοντας στις τέσσερις ημέρες το ανοδικό σερί, εν μέσω αποδυνάμωσης του δολαρίου και γεωπολιτικής αβεβαιότητας σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.
Η κατοχύρωση κερδών από τους επενδυτές, μετριάζει την άνοδο στο πολύτιμο μέταλλο.
Το δολάριο παραμένει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 7 μηνών (κάτω από 101,5 μονάδες ο δείκτης ICE US Dollar Index), καθώς οι αγορές προεξοφλούν (πιθανότητα 73%, σύμφωνα με το FedWatch Tool της CME) μία μείωση επιτοκίων από τη Federal Reserve στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου 2024.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Αυγούστου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) έκλεισε με κέρδη 0,38% στα 2.511,30 δολάρια ανά ουγγιά. Ενδο-συνεδριακά, η τιμή ξεπέρασε ακόμη και τα 2.520 δολάρια.
Σε ό,τι αφορά στο ασήμι παραδόσεως Αυγούστου, έκλεισε στα 29,455 δολάρια ανά ουγγιά (+0,215 δολάρια).
«Το 2024 είναι το έτος όπου ο χρυσός αναμένεται να φτάσει σε πολλαπλά υψηλά» εκτίμησε η Sabrin Chowdhury από την BMI, επικαλούμενη την ελκυστικότητα του χρυσού ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο.
«Ο χρυσός ευδοκιμεί από την αβεβαιότητα... [και] η αβεβαιότητα βρίσκεται στο αποκορύφωμά της», πρόσθεσε, αναφερόμενη στις αμερικανικές εκλογές, στο χτύπημα της Ουκρανία στο Kursk και στις αυξανόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή.
Το κλίμα των επενδυτών στην αγορά του χρυσού φαίνεται να είναι ανοδικό σε διάστημα τριών έως έξι μηνών, ανέφεραν οι αναλυτές της Citi σε ενημερωτικό τους σημείωμα. Η τράπεζα πρόσθεσε ότι βλέπουν στόχο τα 3.000 δολάρια ανά ουγγιά μέχρι τα μέσα του 2025 και πρόβλεψη για μέση τιμή δ' τριμήνου 2024 στα 2.550 δολάρια ανά ουγγιά.
Οι traders θα προσέξουν επίσης το ετήσιο συμπόσιο οικονομικής πολιτικής στο Jackson Hole αυτή την εβδομάδα, που θα μπορούσε να προσφέρει μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τις προοπτικές των επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης