Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Δημοκρατικοί κάνουν πάρτι στο συνέδριο… οι αστυνομικοί καταπνίγουν διαδηλώσεις απέξω – Διαμαρτυρίες για το Ισραήλ

Οι Δημοκρατικοί κάνουν πάρτι στο συνέδριο… οι αστυνομικοί καταπνίγουν διαδηλώσεις απέξω – Διαμαρτυρίες για το Ισραήλ
Μερικοί διαδηλωτές έκαψαν μια αμερικανική σημαία στο δρόμο καθώς το εορταστικό συνέδριο για το χρίσμα των Δημοκρατικών έλαβε χώρα μέσα στο United Center περίπου 2 μίλια (3,2 χιλιόμετρα) μακριά
Δεκάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές συνελήφθησαν λόγω των διαμαρτυριών τους έξω από το ισραηλινό προξενείο στο Σικάγο, στη σκιά του Συνεδρίου των Δημοκρατικών στην πόλη, κατά το οποίο η Kamala Harris πήρε το χρίσμα της υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές.
Οι έντονες συγκρούσεις με τους αστυνομικούς άρχισαν λίγα λεπτά μετά τη διαδήλωση, αφού ορισμένοι διαδηλωτές – πολλοί ντυμένοι στα μαύρα, καλυμμένα τα πρόσωπά τους – επιτέθηκαν σε μια σειρά αστυνομικών που είχαν εμποδίσει την ομάδα να πραγματοποιήσει πορεία.
Τελικά πέρασαν δίπλα από τους αστυνομικούς, χτυπώντας τους πολλές φορές.
Η αστυνομία χαρακτήρισε τις διαδηλώσεις «παράνομη συγκέντρωση».
Νωρίτερα τη νύχτα, αστυνομικοί που έφεραν ξύλινα κλομπ φώναξαν «μετακίνηση» και έγραψαν ορισμένους διαδηλωτές στο δρόμο, εμποδίζοντάς τους να κάνουν πορεία.
Μερικοί διαδηλωτές έκαψαν μια αμερικανική σημαία στο δρόμο καθώς το εορταστικό συνέδριο για το χρίσμα των Δημοκρατικών έλαβε χώρα μέσα στο United Center περίπου 2 μίλια (3,2 χιλιόμετρα) μακριά.
Άλλοι έφεραν παλαιστινιακές σημαίες, ενώ πολλοί άλλοι φορούσαν μαύρα και κάλυπταν τα πρόσωπά τους.
Το προξενείο ήταν ο τόπος πολλών διαδηλώσεων από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στη Γάζα τον Οκτώβριο.
Βρίσκεται σε ένα κτίριο που συνδέεται με το Ogilvie Transportation Center, έναν σημαντικό σιδηροδρομικό σταθμό προαστιακού.
Υποστηρικτές του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων συγγενών ανθρώπων που απήχθησαν από τη Χαμάς, συγκεντρώθηκαν νωρίτερα σε μια φιλοϊσραηλινή καλλιτεχνική εγκατάσταση κοντά στο προξενείο για να καλέσουν τους ηγέτες των ΗΠΑ να συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Ισραήλ και να πιέζουν για την απελευθέρωση των ομήρων.
Περισσότερες διαμαρτυρίες είχαν προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
Ωστόσο, η προσέλευση στο κεντρικό συλλαλητήριο της Δευτέρας ήταν πολύ χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις των διοργανωτών που είχαν προβλέψει ότι θα εμφανίζονταν περισσότεροι από 20.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης