Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μυστικές Υπηρεσίες Ρωσίας: ΗΠΑ, Βρετανία, Πολωνία συμμετείχαν στην επιχείρηση των Ουκρανών στο Kursk

Μυστικές Υπηρεσίες Ρωσίας: ΗΠΑ, Βρετανία, Πολωνία συμμετείχαν στην επιχείρηση των Ουκρανών στο Kursk
Σύμφωνα με τη ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών, οι χώρες του ΝΑΤΟ παρέχουν επίσης στον ουκρανικό στρατό δεδομένα δορυφορικών πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή
Η επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk προετοιμάστηκε με τη συμμετοχή των υπηρεσιών πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Πολωνίας, δήλωσε στην εφημερίδα Izvestia το γραφείο Τύπου της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών.
«Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk προετοιμάστηκε με τη συμμετοχή των υπηρεσιών πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, της Μεγάλης Βρετανίας και της Πολωνίας.
Επίσης στρατιωτικοί σύμβουλοι από τα κράτη του ΝΑΤΟ ειδικά Βρετανία και Γερμανία παρέχουν βοήθεια στη διαχείριση των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που έχουν εισβάλει στο ρωσικό έδαφος, τη χρήση από τους Ουκρανούς δυτικών μοντέλων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού», δήλωσε η Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών.
Σύμφωνα με τη ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών, οι χώρες του ΝΑΤΟ παρέχουν επίσης στον ουκρανικό στρατό δεδομένα δορυφορικών πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή της επιχείρησης.
Επίσης οι Ρώσοι εξήγησαν ότι λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης των ουκρανικών στρατευμάτων σε ορισμένα τμήματα της γραμμής επαφής μάχης στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, οι δυτικοί επιμελητές τους τελευταίους μήνες πίεσαν την Ουκρανία να μεταφέρει στρατιωτικές επιχειρήσεις βαθύτερα στο ρωσικό έδαφος, μεταξύ άλλων με στόχο να προκληθεί έξαρση του αντικυβερνητικού αισθήματος και να προκληθεί εσωτερικό χάος στην Ρωσία.
Στις 5:30 το πρωί της 6ης Αυγούστου, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πέρασαν στην επίθεση με στόχο να καταλάβουν εδάφη στην περιοχή του Kursk, η προέλασή τους ανακόπηκε, δήλωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Τόνισε ότι η επιχείρηση στην περιοχή του Kursk θα ολοκληρωθεί με ήττα του εχθρού και πρόσβαση στα κρατικά σύνορα.
Όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις 20 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια των μαχών στην κατεύθυνση του Kursk, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περισσότερους από 4.130 στρατιώτες και 58 άρματα μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης