Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Ουκρανικός στρατός προέλασε σε βάθος 30 χιλιομέτρων στο ρωσικό έδαφος, σταμάτησε αλλά δεν ελέγχει την περιοχή

Ο Ουκρανικός στρατός προέλασε σε βάθος 30 χιλιομέτρων στο ρωσικό έδαφος, σταμάτησε αλλά δεν ελέγχει την περιοχή
Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής, Στρατηγός Oleksandr Syrskyi δήλωσε στις 20 Αυγούστου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιφέρεια Kursk«ελέγχουν» 93 οικισμούς (1.263 τετραγωνικά χιλιόμετρα)
Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής Oleksandr Syrskyi έδειξε έναν χάρτη που απεικονίζει την κατάσταση στην περιφέρεια Kursk στις 20 Αυγούστου.
Κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνάντησης του Ουκρανικού Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών στις 20 Αυγούστου, ο Syrskyi μοιράστηκε έναν χάρτη που δείχνει την υποτιθέμενη τρέχουσα ουκρανική μπροστινή γραμμή στρατευμάτων (FLOT) στην περιφέρεια Kursk.
Ο χάρτης του Syrskyi δείχνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει ελαφρώς πέρα από το εκτιμώμενο FLOT, συγκεκριμένα κοντά στη Viktorovka (νοτιοδυτικά του Koreveno). μεταξύ Snagost και Koreveno, βορειοανατολικά του Koreveno στις περιοχές βόρεια του Kremyanoye και βορειοδυτικά του Pogrebki. ανατολικά της Malaya Loknya (βόρεια της Sudzha) και νοτιοανατολικά της Sudzha.
Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν ελέγχουν όλη την επικράτεια πίσω από το FLOT σύμφωνα με τον δογματικό ορισμό του «ελέγχου»
Επομένως, θα πρέπει να εκληφθεί ως αναγνώριση των μέγιστων ουκρανικών και ρωσικών αξιώσεων και όχι ως αξιολόγηση του ελέγχου της Ουκρανίας στην περιοχή πίσω από το FLOT.
Ο χάρτης του Syrskyi απεικονίζει συγκεκριμένα ρωσικές μονάδες που δρουν πίσω από την ουκρανική μπροστινή γραμμή στρατευμάτων.

Oleksandr Syrskyi (Αρχηγός στρατού Ουκρανίας): Οι Ουκρανικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει 28 με 35 χλμ στο Kursk

Ουκρανοί αξιωματούχοι συνέχισαν να διευκρινίζουν ορισμένους από τους στόχους της ουκρανικής επιχείρησης στην περιφέρεια Kursk και ανέφεραν την έκταση των πρόσθετων ουκρανικών προβολών.
Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής, Στρατηγός Oleksandr Syrskyi δήλωσε στις 20 Αυγούστου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν μεταξύ 28 και 35 χιλιομέτρων βαθιά στην περιφέρεια Kursk και ότι «ελέγχουν» 93 οικισμούς (1.263 τετραγωνικά χιλιόμετρα).
Ο Syrskyi δήλωσε ότι οι ουκρανικές προόδους στην περιφέρεια Kursk πιέζουν τις ρωσικές δυνάμεις να αναδιατάξουν στοιχεία απροσδιόριστων μονάδων από την πρώτη γραμμή στην Ουκρανία στην Περιφέρεια Kursk, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τον ρυθμό και την προοπτική των ρωσικών επιθετικών προσπαθειών στην Ουκρανία.
Ο Syrskyi δήλωσε επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις στοχεύουν να δημιουργήσουν μια ζώνη ασφαλείας στο ρωσικό έδαφος για να αποτρέψουν τις ρωσικές δυνάμεις να βομβαρδίσουν την περιφέρεια Sumy και να «ξεπεράσουν» τις προσπάθειες των ρωσικών δυνάμεων γενικότερα.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε στις 19 Αυγούστου ότι η «προληπτική άμυνα» των ουκρανικών δυνάμεων στην περιφέρεια Kursk είναι το πιο αποτελεσματικό αντίμετρο κατά των ρωσικών δυνάμεων και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν «καθαρίσει» σε μεγάλο βαθμό τη ρωσική συνοριακή περιοχή κοντά στην περιφέρεια Sumy από τις ρωσικές δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης