Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλιμακώνεται ο πόλεμος πολιτισμών μεταξύ Ρωσίας και Δύσης – «Χωριό» ξένων ετοιμάζει η Μόσχα για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τη woke τρέλα

Κλιμακώνεται ο πόλεμος πολιτισμών μεταξύ Ρωσίας και Δύσης – «Χωριό» ξένων ετοιμάζει η Μόσχα για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τη woke τρέλα
Ο δηλωμένος στόχος του διατάγματος του Προέδρου Putin είναι να παράσχει «ανθρωπιστική υποστήριξη σε άτομα που μοιράζονται τις παραδοσιακές ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες»
Σύμφωνα με ένα διάταγμα που υπογράφηκε από τον πρόεδρο Vladimir Putin, η Ρωσία χαλαρώνει τις απαιτήσεις προσωρινής διαμονής για τους ξένους πολίτες που επιθυμούν να ξεφύγουν από «καταστροφικές νεοφιλελεύθερες ιδέες... που έρχονται σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες».
Αυτό αποκάλυψε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, το οποίο ανέφερε ότι σύμφωνα με τους όρους του διατάγματος, οι αλλοδαποί θα έχουν το προνόμιο να υποβάλουν αίτηση για προσωρινή διαμονή «εκτός της ποσόστωσης που εγκρίθηκε από τη ρωσική κυβέρνηση και χωρίς να προσκομίσουν έγγραφα που επιβεβαιώνουν τη γνώση της ρωσικής γλώσσας, της ρωσικής ιστορίας και των βασικών νόμων».
Ο δηλωμένος στόχος του διατάγματος του Προέδρου Putin είναι να παράσχει «ανθρωπιστική υποστήριξη σε άτομα που μοιράζονται τις παραδοσιακές ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες».
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει λάβει οδηγίες να ξεκινήσει τη νέα, ταχεία διαδικασία για την απόκτηση βίζας τριών μηνών από τον Σεπτέμβριο.
Προς υποστήριξη της πρωτοβουλίας, το υπουργείο Εξωτερικών θα δημοσιεύσει, εντός 30 ημερών, έναν κατάλογο χωρών που επιβάλλουν καταστροφικά ιδανικά στους πολίτες τους σε σύγκρουση με τις παραδοσιακές αξίες που ασπάζονται στη Ρωσία.
Αυτές οι αποφάσεις θα οδηγηθούν από το εκτελεστικό διάταγμα του Putin του Νοεμβρίου 2022 σχετικά με τις «Βασικές αρχές της κρατικής πολιτικής για τη διατήρηση και την ενίσχυση των παραδοσιακών ρωσικών πνευματικών και ηθικών αξιών».
Εν μέρει, το έγγραφο αυτό αναφέρει:
Οι παραδοσιακές αξίες περιλαμβάνουν ζωή, αξιοπρέπεια, ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, πατριωτισμό, αστική συνείδηση, υπηρεσία στην Πατρίδα και ευθύνη για τη μοίρα της, υψηλά ηθικά ιδανικά, ισχυρές οικογένειες, παραγωγική εργασία, υπεροχή του πνευματικού έναντι του σωματικού, ανθρωπισμός, φιλανθρωπία, δικαιοσύνη , η συλλογικότητα, η αλληλοβοήθεια και ο αλληλοσεβασμός, η ιστορική μνήμη και η συνέχεια των γενεών, καθώς και η ενότητα των λαών της Ρωσίας.

Η πρόταση των νέων

Το TASS σημειώνει ότι, τον Φεβρουάριο, ο Putin σχολίασε επιδοκιμαστικά την πρόταση της Ιταλίδας φοιτήτριας Irene Cecchini να χαλαρώσει η Ρωσία τους κανόνες διαμονής για τους αλλοδαπούς που ασπάζονται τις παραδοσιακές αξίες.
Τον Ιούνιο, η Cecchini συμμετείχε σε πάνελ στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, σε μια συνεδρία με τίτλο «Ώρα να ζεις στη Ρωσία».
Σπούδασε στο Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι τον Μάιο του 2023, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα χτίσει ένα χωριό κοντά στη Μόσχα για να φιλοξενήσει μετανάστες συντηρητικούς Αμερικανούς και Καναδούς.
Τότε, ο Ρώσος δικηγόρος μετανάστευσης Timur Beslangurov είπε στο RIA Novosti ότι τέτοιοι άνθρωποι ήταν πρόθυμοι να μεταναστεύσουν λόγω της "προπαγάνδας ριζοσπαστικών αξιών: Σήμερα έχουν 70 φύλα και ποιος ξέρει τι θα ακολουθήσει.
Πολλοί κανονικοί άνθρωποι μεταναστεύουν και σκέφτονται τη Ρωσία, αλλά αντιμετωπίζουν τεράστια γραφειοκρατικά προβλήματα με τον μεταναστευτικό νόμο της Ρωσίας».
Το νέο διάταγμα του Putin είναι προφανώς ένα πρώτο βήμα για τη μείωση αυτής της γραφειοκρατίας.

Διαβρώνονται οι δυτικές αξίες

Όσο για την πρόταση του Putin ότι οι δυτικές αξίες διαβρώνονται, θα μπορούσε να αναφέρεται στη συνηθισμένη εμφάνιση πλασμάτων, όπως αυτό στις συνεδριάσεις σχολικών επιτροπών στις ΗΠΑ…
...ή μήπως ο διορισμός από τον Πρόεδρο Biden του Sam Brinton που κλέβει αποσκευές kai φοράει φορέματα, σε μια ανώτερη θέση διαχείρισης πυρηνικών αποβλήτων;
...ή μήπως η εντολή του υποψηφίου αντιπρόεδρου και κυβερνήτη της Μινεσότα, Tim Walz, να εφοδιάζουν τα σχολεία τα μπάνια των αγοριών με ταμπόν;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης