Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Medvedchuk ζήτησε να λογοδοτήσουν ο Zelensky και ο επικεφαλής του γραφείου του Ermak για διαφθορά

Ο Medvedchuk ζήτησε να λογοδοτήσουν ο Zelensky και ο επικεφαλής του γραφείου του Ermak για διαφθορά
«Το δημόσιο κίνημα «Η Άλλη Ουκρανία» απηύθυνε έκκληση στο Κρατικό Γραφείο Ερευνών της Ουκρανίας και στο Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ουκρανίας με νομικά αιτήματα να ξεκινήσουν ποινικές έρευνες εναντίον των Zelensky, Ermak, του προέδρου του ουκρανικού κοινοβουλίου Ruslan Stefanchuk και να προσαχθούν σε δίκη», ανέφερε σε δήλωση
Το κίνημα της Άλλης Ουκρανίας προσέφυγε στο Κρατικό Γραφείο Έρευνας (SBI) και στο Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ουκρανίας (NABU) ζητώντας τη δίωξη του Zelensky και του Ermak που είναι επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, δήλωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου του κινήματος Victor Medvedchuk.
Νωρίτερα, ο Medvedchuk ανέφερε ότι το κίνημα «Άλλη Ουκρανία» απηύθυνε έκκληση στον ΟΗΕ σχετικά με το εγκληματικό καθεστώς του Zelensky, το οποίο καταστρέφει την ουκρανική πολιτεία και κυριαρχία, και ζήτησε να αναγνωριστεί ότι είναι παράνομος Πρόεδρος.
«Το δημόσιο κίνημα «Η Άλλη Ουκρανία» απηύθυνε έκκληση στο Κρατικό Γραφείο Ερευνών της Ουκρανίας και στο Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ουκρανίας με νομικά αιτήματα να ξεκινήσουν ποινικές έρευνες εναντίον των Zelensky, Ermak, του προέδρου του ουκρανικού κοινοβουλίου Ruslan Stefanchuk και να προσαχθούν σε δίκη», ανέφερε σε δήλωση.
Σύμφωνα με τον Medvedchuk, οι εκκλήσεις στάλθηκαν λόγω του γεγονότος ότι το εγκληματικό καθεστώς του Zelensky κατέλαβε παράνομα την εξουσία στη χώρα, διαπράττει γενοκτονία του ουκρανικού λαού, καταπατά τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών, καταστρέφοντας έτσι την ουκρανική πολιτεία και κυριαρχία.
«Η Ουκρανία βρίσκεται στην εξουσία των σφετεριστών, από τους οποίους είναι απαραίτητο να προστατεύσουμε τον ουκρανικό λαό», πρόσθεσε ο πρόεδρος του συμβουλίου του κινήματος.
Είπε ότι το κίνημα απαιτεί να ενταχθούν στο ενιαίο μητρώο προανακρίσεων πληροφορίες για τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων από την ηγεσία της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης