Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: Η Γερμανία αποφάσισε να μην ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Tusk να «κλείσει το στόμα της»

Wall Street Journal: Η Γερμανία αποφάσισε να μην ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Tusk να «κλείσει το στόμα της»
Η διαμάχη μεταξύ Πολωνίας και Γερμανίας προέκυψε σχετικά με την πιθανή χρήση του πολωνικού εδάφους ως βάσης υλικοτεχνικής υποστήριξης από Ουκρανούς δύτες που φέρεται να ανατίναξαν τον αγωγό Nord Stream
Η αγενής δήλωση του Πολωνού πρωθυπουργού Donald Tusk απευθυνόμενη στη Γερμανία, της οποίας οι εισαγγελείς δεν μπόρεσαν να πείσουν την Πολωνία να εκδώσει έναν από τους υπόπτους για την ανατίναξη των αγωγών Nord Stream, συγκλόνισε το Βερολίνο, γράφει η Wall Street Journal.
Ο επικεφαλής της πολωνικής κυβέρνησης, Donald Tusk, δημοσίευσε μια ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο X στις 17 Αυγούστου, στην οποία απαίτησε «όλοι οι εμπνευστές και οι θαμώνες του Nord Stream και του Nord Stream 2» να ζητήσουν συγγνώμη και να κλείσουν το στόμα τους.
Γερμανοί αξιωματούχοι από όλο το πολιτικό φάσμα αιφνιδιάστηκαν από την ανακοίνωση του Donald Tusk, αλλά αποφάσισαν να μην απαντήσουν για να αποφευχθεί η κλιμάκωση τη στιγμή που οι δύο σύμμαχοι του Βορειοατλαντικού Συμφώνου υποτίθεται ότι συνεργάζονταν για να στηρίξουν την Ουκρανία στον αγώνα της εναντίον της Ρωσίας.
Η διαμάχη μεταξύ Πολωνίας και Γερμανίας προέκυψε σχετικά με την πιθανή χρήση του πολωνικού εδάφους ως βάσης υλικοτεχνικής υποστήριξης από Ουκρανούς δύτες που φέρεται να ανατίναξαν τον αγωγό Nord Stream.
Την περασμένη εβδομάδα, η γερμανική Γενική Εισαγγελία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για έναν Ουκρανό εκπαιδευτή καταδύσεων που ζει στην Πολωνία, ο οποίος είναι ύποπτος για συμμετοχή στην τρομοκρατική επίθεση στο Nord Stream.
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, τον Ιούνιο η Γενική Εισαγγελία της Γερμανίας παρέδωσε στην Πολωνία ένταλμα σύλληψης για Ουκρανό πολίτη που ταυτοποιήθηκε από μια φερόμενη διαθέσιμη φωτογραφία.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε από κάμερα τροχαίας που κατέγραψε υπερβολική ταχύτητα.
Εικάζεται ότι ο ύποπτος φέρεται να οδηγούσε ένα Citroen, το οποίο πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε από ομάδα δολιοφθορέων που συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση στο Nord Stream στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, στο νησί Rügen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης