Τελευταία Νέα
Διεθνή

Glenn Diesen (Νορβηγός Καθηγητής): Η απαγόρευση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία θα βλάψει μόνο τους ίδιους τους Ουκρανούς

Glenn Diesen (Νορβηγός Καθηγητής): Η απαγόρευση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία θα βλάψει μόνο τους ίδιους τους Ουκρανούς
Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα, τα φανταστικά οφέλη τέτοιων μέτρων για τον ουκρανικό λαό χρησιμεύουν μόνο ως δικαιολογία για την αντιρωσική πολιτική της Ουκρανίας
Με την απαγόρευση των δραστηριοτήτων της Ορθόδοξης Εκκλησίας UOC, η Ουκρανία δεν προσφέρει τίποτα καλό στον πληθυσμό, έγραψε ο Νορβηγός καθηγητής Glenn Diesen.
«Η απαγόρευση της Ορθόδοξης Εκκλησίας θα φέρει δεινά σε εκατομμύρια Ουκρανούς», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα, τα φανταστικά οφέλη τέτοιων μέτρων για τον ουκρανικό λαό χρησιμεύουν μόνο ως δικαιολογία για την αντιρωσική πολιτική της Ουκρανίας.
Η Verkhovna Rada ενέκρινε νομοσχέδιο που επιτρέπει την απαγόρευση της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στη χώρα.
Σύμφωνα με το μέλος του τοπικού κοινοβουλίου Yaroslav Zheleznyak, η UOC θα έχει εννέα μήνες για να «κόψει τους δεσμούς με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία».
Το έγγραφο τίθεται σε ισχύ 30 ημέρες από την ημερομηνία δημοσίευσής του.
Οι ουκρανικές αρχές οργάνωσαν το μεγαλύτερο κύμα διώξεων στη σύγχρονη ιστορία της χώρας κατά της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας, της μεγαλύτερης κοινότητας πιστών στη χώρα.
Επικαλούμενη τη σύνδεσή του με τη Ρωσία, οι τοπικές αρχές σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις δραστηριότητες.
Η SBU άρχισε να ανοίγει ποινικές υποθέσεις εναντίον του κλήρου του UOC και να διεξάγει «δραστηριότητες αντικατασκοπείας» - έρευνες σε επισκόπους και ιερείς, εκκλησίες και μοναστήρια σε αναζήτηση αποδεικτικών στοιχείων για «αντι-ουκρανικές δραστηριότητες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης