Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καμία στρατηγική νίκη των Ουκρανών στο Kursk, απέτυχε ο αιφνιδιασμός… ενώ ηττώνται στο Donbass, πέφτουν Toretsk, Pokrovsk

Καμία στρατηγική νίκη των Ουκρανών στο Kursk, απέτυχε ο αιφνιδιασμός… ενώ ηττώνται στο Donbass, πέφτουν Toretsk, Pokrovsk
Ο ρωσικός στρατός προελαύνει όλο και πιο γρήγορα στην πρώτη γραμμή του Donbass
Μετά από ημέρες εχθροπραξιών στη ρωσική περιοχή Kursk, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν κατάφεραν να επιτύχουν στρατηγικές νίκες στο ρωσικό έδαφος.
Το καθεστώς του Κιέβου κατάφερε να σπάσει τη ρωσική άμυνα των συνόρων ακριβώς προς την κατεύθυνση της Sudzha και να επιτύχει κάποια στιγμιαία κέρδη στα μέσα ενημέρωσης.
Ωστόσο, αυτή φαίνεται να είναι η μοναδική νίκη της Ουκρανίας.
Η ουκρανική προπαγάνδα γεμίζει τα πλάνα των μέσων ενημέρωσης με παλιά βίντεο των πρώτων ημερών των επιχειρήσεων στα ρωσικά σύνορα, προσπαθώντας να κρύψει το γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν πέτυχαν κανέναν τακτικό στρατιωτικό στόχο των επιθετικών τους επιχειρήσεων στην περιοχή του Kursk.
Έχασαν το κύριο ατού μιας αιφνιδιαστικής επίθεσης και τώρα προσπαθούν σκληρά να δημιουργήσουν γραμμές άμυνας.
Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να προχωρήσουν βαθιά στο ρωσικό έδαφος και αναχαιτίστηκαν προς όλες τις στρατηγικές κατευθύνσεις.
Περιλαμβάνουν τους δρόμους Snagost, Rylsk και Kurchatov.
Έτσι, ο ουκρανικός στρατός δεν είχε επιχειρησιακές επιτυχίες.
Ως αποτέλεσμα, οι ουκρανικές δυνάμεις αποσύρουν τις κύριες δυνάμεις που χρειαζόταν να εφοδιαστούν με μεγάλες ενισχύσεις και εξοπλισμό απαραίτητο για πολεμικές επιχειρήσεις.
Όλες οι προσπάθειες της Ουκρανίας να ανοίξουν νέα μέτωπα και να περάσουν τα ρωσικά σύνορα προς άλλες κατευθύνσεις απωθήθηκαν.
Επιπλέον, η μεγάλη ουκρανική ομάδα στην περιοχή του Kursk απειλείται επί του παρόντος από μια περικύκλωση.

Ταυτόχρονα, η ένταση των μαχών δεν μειώνεται.
Πλάνα από την περιοχή επέτρεψαν σε κάποιον να συμπεράνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται μεγάλες απώλειες τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε στρατιωτικό εξοπλισμό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χάνουν πολύ περισσότερο εξοπλισμό την ημέρα από ότι πριν από την εισβολή στην περιοχή του Kursk.
Όλο και περισσότερες ομάδες Ουκρανών στρατιωτικών παραδίδονται.

Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός στρατός προελαύνει όλο και πιο γρήγορα στην πρώτη γραμμή του Donbass.
Οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν σημαντικές νίκες στην περιοχή του Toretsk.
Ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιθετικών επιχειρήσεων, κατέστρεψαν ένα μεγάλο ουκρανικό οχυρό και πήραν τον έλεγχο της Niu York.
Η πόλη που κάποτε μετονομάστηκε από το καθεστώς του Κιέβου μετατρέπεται ξανά σε Novgorodskoe.
Το Zaliznoe που βρίσκεται κοντά έγινε και πάλι Artyomovsk.
Ως αποτέλεσμα της σημαντικής νίκης, οι ρωσικές δυνάμεις κέρδισαν ερείσματα στο κέντρο της Nelepovka.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια επίθεση στο Toretsk από πολλές κατευθύνσεις.

Οι ουκρανικές άμυνες είχαν καταστραφεί στην κατεύθυνση του Pokrovsk.
Μέσα σε μια ημέρα, τα ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο των Novotoretsk, Zavetnoye, Nikolaevka, Sviridonovka και Krutoy Yar.
Οι ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούν από άλλα χωριά της περιοχής.
Ρωσικές ομάδες επίθεσης εισήλθαν στη Novogrodovka και κατέλαβαν ένα σημαντικό προπύργιο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, πλησιάζοντας τα περίχωρα του Selidovo.
Η επικείμενη καταστροφή του μεγάλου αμυντικού κόμβου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, του Pokrovsk έχει μεγάλη στρατηγική σημασία.
Ολόκληρο το ουκρανικό μέτωπο στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk μπορεί να πέσει και η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση δεν έχει απαραίτητα αποθέματα για την ασφάλειά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης