Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Dodik φοβάται για τη ζωή του, δεν «πατάει» στο Σεράγεβο - Η σχέση με Ρωσία

Αποκάλυψη: Ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Dodik φοβάται για τη ζωή του, δεν «πατάει» στο Σεράγεβο - Η σχέση με Ρωσία
Οι πολυάριθμες απειλές εναντίον του, τον ανάγκασαν να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας και δεν εμφανίζεται καν στην πρωτεύουσα της χώρας, το Σεράγεβο
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρπσκα (οντότητα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης) Milorad Dodik φοβάται για τη ζωή του εν μέσω πολυάριθμων απειλών εναντίον του, δήλωσε πηγή στο TASS.
«Έχει εξαπολυθεί μαζική δίωξη κατά των νομίμως εκλεγμένων ηγετών του σερβικού λαού για περισσότερο από ένα χρόνο σε εξέλιξη μια στημένη δίκη εναντίον του Προέδρου Milorad Dodik.
Οι πολυάριθμες απειλές εναντίον του, τον ανάγκασαν να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας και δεν εμφανίζεται καν στην πρωτεύουσα της χώρας, το Σεράγεβο», σημείωσε ο συνομιλητής του.
Τόνισε ότι κάτω από το τραβηγμένο πρόσχημα της «μάχης ενάντια στον αυτονομισμό», η συλλογική Δύση ασκεί σκληρή και μαζική πίεση στις πατριωτικές σερβικές δυνάμεις υπό την ηγεσία του Milorad Dodik.
Έχει εισαχθεί εξωτερικός οικονομικός αποκλεισμός κατά της Δημοκρατίας Σέρπσκα και η πρόσβασή της στις τραπεζικές αγορές είναι περίπλοκη.
Σύμφωνα με τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν, οι εμπορικές εταιρείες και τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης αρνήθηκαν να μεταδώσουν τις δυτικές πρακτικές», συνέχισε.
Η πηγή σημείωσε επίσης ότι, μέσω των προσπαθειών της Δύσης, η εικόνα των Σέρβων που επιβάλλεται σε ολόκληρο τον κόσμο «ως ο δημιουργός και εκτελεστής εγκληματικών σχεδίων. Ολόκληρος ο λαός θεωρείται σιωπηρά υπεύθυνος για τα γεγονότα της εμφύλιας σύγκρουσης της δεκαετίας του 1990», ενώ τα γεγονότα και οι περιστάσεις «παραποιούνται σκόπιμα και ερμηνεύονται με τάσεις - υποτίθεται ότι υποστηρίζουν τη δυτική άποψη».
«Ο στόχος μιας τέτοιας εκστρατείας είναι κάτι παραπάνω από σαφής - να στραγγαλίσει τους Σέρβους, να τους εξαναγκάσει να αποδεχθούν τις απαιτήσεις της Δύσης και να εγκαταλείψουν την επιθυμία να αναπτύξουν δεσμούς με τη γειτονική Σερβία και τη φίλη Ρωσία... Είναι άξιο σεβασμού που οι Σέρβοι δεν υποχωρούν απέναντι σε τέτοιοες απάνθρωπες συνθήκες. Αναπτύσσουν φιλία και συνεργασία με εποικοδομητικά σκεπτικούς εταίρους», τόνισε ο συνομιλητής του πρακτορείου.
«Η Ρωσία είναι ένα από τα πρώτα μέρη σε αυτή τη σειρά. Οι δεσμοί μεταξύ μας και της Δημοκρατίας Σέρπσκα βιώνουν μια άνευ προηγουμένου άνοδο, μαζί χτίζουμε ένα κοινό μέλλον, απαλλαγμένο από αποικιακές τάσεις, βασισμένο στην ισότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης