Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η άλλοτε ουδέτερη Ελβετία προσχώρησε σε νέες αντιρωσικές κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η άλλοτε ουδέτερη Ελβετία προσχώρησε σε νέες αντιρωσικές κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Στις 21 Αυγούστου, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο αποφάσισε να εγκρίνει περαιτέρω μέτρα του 14ου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας
Η Ελβετία εισήγαγε νέους περιορισμούς κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας ως μέρος του 14ου πακέτου αντιρωσικών κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι αντίστοιχες τροποποιήσεις θα τεθούν σε ισχύ στις 27 Αυγούστου, σύμφωνα με μήνυμα που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Στις 21 Αυγούστου, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο αποφάσισε να εγκρίνει περαιτέρω μέτρα του 14ου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας.
Τα μέτρα αυτά θα τεθούν σε ισχύ στις 27 Αυγούστου. Στις 9 Ιουλίου, 69 φυσικά πρόσωπα και 47 οντότητες είχαν ήδη προστεθεί στον κατάλογο κυρώσεων της Ελβετίας.
«Σε απάντηση στη συνεχιζόμενη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, καθώς και στις συνεχιζόμενες αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Ρωσίας που υπονομεύουν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ασφάλεια της Ουκρανίας, η ΕΕ ενέκρινε νέα μέτρα κατά της Ρωσίας στις 24 Ιουνίου ως μέρος του 14ου πακέτου κυρώσεων.
Ήδη στις 9 Ιουλίου, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων, Εκπαίδευσης και Έρευνας (EAER), υπό την ιδιότητά του ως αρμόδιου φορέα, επέβαλε κυρώσεις σε επιπλέον 69 φυσικά πρόσωπα και 47 οντότητες.
Στις 21 Αυγούστου, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο αποφάσισε να εγκρίνει περαιτέρω μέτρα του 14ου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας.
Περιλαμβάνουν μια διευκρίνιση επί των απαγορεύσεων στα ρωσικά διαμάντια.
Η αποτελεσματική εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και ο διεθνής συντονισμός έχουν μεγάλη σημασία για το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.
Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο παρέτεινε επίσης τις προθεσμίες για τη χορήγηση αδειών εξαίρεσης όσον αφορά την απόσυρση επενδύσεων από τη Ρωσία.
Στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι οι ελβετικές εταιρείες μπορούν να τερματίσουν νόμιμα τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στη Ρωσία.
Οι τροποποιήσεις θα τεθούν σε ισχύ στις 27 Αυγούστου.
Η 14η δέσμη κυρώσεων που ενέκρινε η ΕΕ στις 24 Ιουνίου προβλέπει μια σειρά πρόσθετων μέτρων, τα οποία επί του παρόντος εξετάζονται λεπτομερώς.
Ο επικεφαλής της EAER ενημέρωσε το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο για τα μέτρα στη συνεδρίασή του στις 21 Αυγούστου.
Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο θα συζητήσει αυτά τα μέτρα σε εύθετο χρόνο» γράφει η απόφαση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης