Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού αποκαλύπτει: Η Γερμανία έτοιμη να αναλάβει τη διοίκηση και τον έλεγχο στη Βαλτική Θάλασσα

Διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού αποκαλύπτει: Η Γερμανία έτοιμη να αναλάβει τη διοίκηση και τον έλεγχο στη Βαλτική Θάλασσα

Οι στρατιωτικές φιλοδοξίες της Γερμανίας αυξάνονται πέρα ​​από την ηγεσία της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ

Σχετικά Άρθρα
Οι στρατιωτικοί ηγέτες της Γερμανίας έχουν βάλει στόχο να επεκτείνουν την επιρροή τους στις επιχειρήσεις της Βαλτικής Θάλασσας, με φιλοδοξίες όχι μόνο να αναλάβουν την ευθύνη για την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ αλλά και να διοικήσουν όλες τις συμμαχικές ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή.
Αυτή η σημαντική αποκάλυψη προήλθε από τον αντιναύαρχο Jan Christian Kaack, διοικητή του γερμανικού ναυτικού.
Οι πρόσφατες εκθέσεις επικεντρώθηκαν στους οικονομικούς αγώνες και τις δυσκολίες της Γερμανίας να χρηματοδοτήσει επαρκώς τη δική της άμυνα και να στηρίξει στρατιωτικά την Ουκρανία.
Ωστόσο, παρά αυτές τις προκλήσεις, οι Γερμανοί αξιωματούχοι παραμένουν σίγουροι για τον ρόλο του έθνους τους ως Ευρωπαίου ηγέτη.
Οι πρώτες ενδείξεις για τις στρατιωτικές φιλοδοξίες της Γερμανίας στην Ανατολική Ευρώπη εμφανίστηκαν τον Απρίλιο όταν ο στρατηγός Carsten Breuer, επικεφαλής της Bundeswehr, συναντήθηκε με τον στρατηγό Wiesław Kukuła , Αρχηγό του Πολωνικού Γενικού Επιτελείου.
Ενώ η πολωνική πλευρά τόνισε τις συζητήσεις για την ενίσχυση της ανατολικής άμυνας του ΝΑΤΟ, η γερμανική Bundeswehr το πήγε ένα βήμα παραπέρα, ανακοινώνοντας ότι η Γερμανία θα αναλάβει την ευθύνη για την περιοχή.
Αυτή η δήλωση προκάλεσε ανησυχία στην Πολωνία, με πολιτικά πρόσωπα να αμφισβητούν πώς μια χώρα που αντιμετωπίζει δυσκολίες στη διατήρηση του δικού της στρατού θα μπορούσε ξαφνικά να αναλάβει την ευθύνη για την Πολωνία, ένα έθνος που έχει επενδύσει πολλά στην άμυνά του τα τελευταία δύο χρόνια.
Ενώ το θέμα υποχώρησε για λίγο, επανήλθε όταν ο αντιναύαρχος Jan Christian Kaack έκανε νέες δηλώσεις για τις προθέσεις της Γερμανίας.
Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επίσκεψης στην Άπω Ανατολή από δύο πλοία του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού, με αποστολή τη συμβολική διάβαση του στενού της Ταϊβάν για την υποστήριξη των συμμαχικών προσπαθειών ενάντια στην επιθετική στάση της Κίνας, ο Kaack μίλησε στους The Japan Times.
Στη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Τρίτη (20/8/2024), ο αντιναύαρχος εξέθεσε τις παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Γερμανία, αλλά αποκάλυψε και σχέδια για την περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας.
Τόνισε με περηφάνια την ουσιαστική ναυτική παρουσία της Γερμανίας στη Βαλτική και την «εξαιρετική περιφερειακή εμπειρία και τις εκτεταμένες ικανότητες αναγνώρισης που καλύπτουν ολόκληρη την περιοχή πάνω και κάτω από το νερό».
«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε μεγαλύτερη ευθύνη και έχουμε επισημάνει στο ΝΑΤΟ την ετοιμότητά μας να αναλάβουμε περιφερειακή διοίκηση και έλεγχο στη Βαλτική Θάλασσα.
Παρέχουμε την απαραίτητη δομή διοίκησης και ελέγχου μέσω του περιφερειακού μας αρχηγείου στο Ρόστοκ, το οποίο λειτουργεί ως το διεθνές ναυτικό μας κέντρο διοίκησης», αποκάλυψε ο αντιναύαρχος Kaack.
Αν και οι λεπτομέρειες του τρόπου λειτουργίας αυτής της παράβλεψης παραμένουν ασαφείς, το γερμανικό ναυτικό αποτελείται επί του παρόντος από πάνω από 16.000 άτομα προσωπικό και, από το 2015, περιλαμβάνει 11 φρεγάτες, 5 κορβέτες, 6 υποβρύχια, 12 κυνηγούς ναρκών και καταστροφείς, 11 πλοία εφοδιασμού και 3 σκάφη αναγνώρισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης