Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανελέητο σφυροκόπημα του Ισραήλ στον Λίβανο άφησε πίσω του κατεστραμμένες αποθήκες οπλισμού και 20 νεκρούς

Ανελέητο σφυροκόπημα του Ισραήλ  στον Λίβανο άφησε πίσω του κατεστραμμένες αποθήκες οπλισμού και 20 νεκρούς

Η Hezbollah και οι σύμμαχοί της άρχισαν να εξαπολύουν σχεδόν καθημερινές επιθέσεις κατά του Ισραηλινού Στρατού

Σχετικά Άρθρα
Περισσότεροι από 20 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων αμάχων, σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν τη νύχτα της 20ης Αυγούστου όταν μια σειρά ισραηλινών επιδρομών έπληξε τον Λίβανο.
Σε δύο ξεχωριστές δηλώσεις, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανέφεραν ότι τα μαχητικά αεροσκάφη της έπληξαν αποθήκες όπλων της Hezbollah στην κοιλάδα Beqaa στον ανατολικό Λίβανο.
Στην ίδια περιοχή χτυπήθηκε επίσης μια τοποθεσία που χρησιμοποιούν οι μονάδες αεράμυνας της οργάνωσης, σύμφωνα με τον στρατό.
Άλλα χτυπήματα έπληξαν έναν εκτοξευτή ρουκετών στην πόλη Abu Shash, μαχητή της Hezbollah στην περιοχή Hamoul και κτίρια που χρησιμοποιούσε η ομάδα στις πόλεις Ayta ash-Shab, Ramyeh και Tallouseh, δήλωσε ο IDF.
Όλες αυτές οι πόλεις βρίσκονται στο νότιο Λίβανο, ο στρατός είπε επίσης ότι στόχευσε έναν άλλο μαχητή της οργάνωσης στην πόλη Beit Lif, επίσης στο νότιο Λίβανο.
Τα λιβανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας άμαχος σκοτώθηκε και τουλάχιστον 20 άλλοι τραυματίστηκαν θανάσιμα ως αποτέλεσμα των ισραηλινών επιδρομών στην Μπεκάα.
Επιβεβαίωσε επίσης ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε στο Beit Lif.
Επιπλέον, ένας Σύρος υπήκοος φέρεται να σκοτώθηκε σε επίθεση που έπληξε τον Wazzani.
Από την πλευρά της, η Hezbollah θρήνησε πέντε μαχητές της σε ξεχωριστές δηλώσεις, αλλά δεν διευκρίνισε πού και πώς ακριβώς σκοτώθηκαν.

Η απάντηση


Σε απάντηση στα ισραηλινά πλήγματα, η Hezbollah επιτέθηκε στις 21 Αυγούστου το πρωί στη συνοριακή τοποθεσία Χαντάμπ Γιαρόν με ένα drone αυτοκτονίας και εκτόξευσε μπαράζ δεκάδων ρουκετών στη υλικοτεχνική βάση Tsnobar στα κατεχόμενα συριακά Υψώματα του Γκολάν με έδρα το Ισραήλ.
Ο Ισραηλινός Στρατός είπε ότι περίπου 50 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο στο Γκολάν, ενώ κάποιοι αναχαιτίστηκαν από την αεράμυνά του.
Εβραϊκά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν υλικές ζημιές στον οικισμό Κατζρίν και ανέφεραν ότι ένας άνδρας τραυματίστηκε.

Κλιμάκωση επιθέσεων

Η Hezbollah και οι σύμμαχοί της άρχισαν να εξαπολύουν σχεδόν καθημερινές επιθέσεις κατά του Ισραηλινού Στρατού για την υποστήριξη του Κινήματος της Hamas και άλλων ένοπλων φατριών στη Λωρίδα της Γάζας μετά το ξέσπασμα του ισραηλινού πολέμου στον παλαιστινιακό θύλακα τον περασμένο Οκτώβριο.
Το τελευταίο θανατηφόρο κύμα ισραηλινών επιδρομών στον Λίβανο πιθανότατα θα ωθήσει την ομάδα και τους συμμάχους της να κλιμακώσουν τις επιθέσεις της κατά του Ισραηλινού Στρατού.
Μέχρι στιγμής, η σύγκρουση έχει οδηγήσει σε 26 θανάτους αμάχων στο Ισραήλ και στο κατεχόμενο Γκολάν, καθώς και σε τουλάχιστον 19 στρατιώτες και αξιωματικούς ασφαλείας.
Από την πλευρά του Λιβάνου, περισσότεροι από 700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, μεταξύ των οποίων 400 μαχητές της Hezbollah και πάνω από 130 πολίτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης