Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρακτικά Fed: «Σήμα» για μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο 2024 - Περιορίζονται οι πληθωριστικές πιέσεις

Πρακτικά Fed: «Σήμα» για μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο 2024 - Περιορίζονται οι πληθωριστικές πιέσεις
Τα μέλη της FOMC εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τους κινδύνους στην εγχώρια αγορά εργασίας
Ως «πολύ πιθανή» έκριναν μία μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο 2024, τα μέλη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής (FOMC) της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης στις 30-31/7/2024.
Υπεμθυμίζεται πως στη συγκεκριμένη συνεδρίαση αποφασίστηκε να διατηρηθούν τα επιτόκια αμετάβλητα για 8η συνεχόμενη φορά, στο εύρος 5,25% - 5,50%.
Τα μέλη της FOMC έκαναν επίσης λόγο για μειωμένο κίνδυνο συνέχειας των πληθωριστικών πιέσεων στην οικονομία των ΗΠΑ, διαπιστώνοντας υποχώρηση στα επίπεδα των τιμών τους τελευταίους μήνες.
Ωστόσο, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τους κινδύνους στην εγχώρια αγορά εργασίας.
«Οι χρηματοοικονομικές συνθήκες υποχώρησαν μέτρια. (...) Οι πληροφορίες που ήταν διαθέσιμες έδειξαν ότι η οικονομική δραστηριότητα των ΗΠΑ έχει αναπτυχθεί σταθερά μέχρι στιγμής φέτος, αλλά με σημαντικά χαμηλότερο ρυθμό από ό,τι το δεύτερο εξάμηνο του 2023.
Οι συνθήκες στην αγορά εργασίας συνέχισαν να χαλαρώνουν: η βελτίωση μετριάστηκε και η ανεργία αυξήθηκε περαιτέρω, αλλά παρέμεινε χαμηλή.
Ο πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή ήταν πολύ χαμηλότερος από τον ρυθμό του προηγούμενου έτους, αλλά παρέμεινε κάπως αυξημένος. (...) Τους τελευταίους μήνες, υπήρξε κάποια περαιτέρω πρόοδος προς τον στόχο της FOMC για (σσ: ετήσιο) πληθωρισμό 2%», αναφέρεται μεταξύ άλλων στα πρακτικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης