Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wilkerson (ΗΠΑ): Το Kursk είναι η λαμπρή ευκαιρία της Ρωσίας - Οι πιο εκλεκτές μονάδες του ουκρανικού στρατού έπεσαν στη ... φάκα

Wilkerson (ΗΠΑ): Το Kursk είναι η λαμπρή ευκαιρία της Ρωσίας - Οι πιο εκλεκτές μονάδες του ουκρανικού στρατού έπεσαν στη ... φάκα
Το καθεστώς του Κιέβου επιτρέπει την καταστροφή των επιχειρησιακών και στρατηγικών αποθεμάτων του, τόνισε ο βετεράνος αξιωματικός των ΗΠΑ
Η ουκρανική εισβολή στην περιοχή του Kursk επέτρεψε στον ρωσικό στρατό να καταστρέψει τις καλύτερες εναπομείνασες εφεδρείες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, τόνισε ο βετεράνος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Lawrence Wilkerson σε συνέντευξή του στο κανάλι Dialogue Works στο YouTube.
«Αυτή είναι μια ευκαιρία που ποτέ δεν πίστευαν ότι θα είχαν, μια ευκαιρία να πάρουν ό,τι καλύτερο έχει απομείνει από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και να το καταστρέψουν», σημείωσε ο ειδικός.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ρωσικός στρατός έχει μια εξαιρετική ευκαιρία να συνεχίσει να εξαλείψει ό,τι έχει απομείνει από τον ουκρανικό στρατό.
Το καθεστώς του Κιέβου επιτρέπει την καταστροφή των επιχειρησιακών και στρατηγικών αποθεμάτων του, τόνισε χαρακτηριστικά ο βετεράνος αξιωματικός των ΗΠΑ.
Η Ουκρανία ήλπιζε να βελτιώσει τη διαπραγματευτική της θέση με την επίθεση, αλλά απέτυχε, κατέληξε ο Wilkerson.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της 6ης Αυγούστου, περίπου 300 Ουκρανοί μαχητές, υποστηριζόμενοι από 11 άρματα μάχης και 20 τεθωρακισμένα οχήματα, επιτέθηκαν σε ρωσικές θέσεις στην περιοχή του Kursk.
Την επόμενη μέρα, η προέλαση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο έδαφος ανακόπηκε βίαια.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ο ουκρανικός στρατός έχει ήδη χάσει περισσότερους από 4.000 στρατιώτες από την έναρξη της επίθεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης