Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θρίλερ στο Ιράν - Ο απίστευτος λόγος συντριβής του ελικοπτέρου με τον Raisi και... η διάψευση του στρατού

Θρίλερ στο Ιράν - Ο απίστευτος λόγος συντριβής του ελικοπτέρου με τον Raisi και...  η διάψευση του στρατού
Τι λένε επισήμως οι ιρανικές αρχές για την πτώση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο της χώρας
Σε ατύχημα αποδίδουν τη συντριβή του ελικοπτέρου, που σκότωσε τον Ιρανό πρόεδρο Ebrahim Raisi, οι αρχές της χώρας σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars, που επικαλείται πηγή από τις ιρανικές ειδικές υπηρεσίες.
Ωστόσο λίγο αργότερα οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις διέψευσαν τις πληροφορίες αυτές ότι δηλαδή πρόκειται για ατύχημα, πυροδοτώντας σενάρια επί σεναρίων για τα αίτια της συντριβής.
«Οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών ολοκλήρωσαν μια εις βάθος έρευνα και υπάρχει βεβαιότητα ότι αυτό που συνέβη ήταν δυστύχημα», είπε.
«Στο ελικόπτερο με τον πρόεδρο επέβαιναν δύο άτομα περισσότερα από αυτά που επέτρεπαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας, οπότε όταν ο πιλότος παρατήρησε την ομίχλη και προσπάθησε να ''σηκώσει'' το ελικόπτερο στο απαιτούμενο ύψος, το ελικόπτερο δεν είχε τη δύναμη να το κάνει και σε περιορισμένες συνθήκες ορατότητας λόγω της ομίχλης έπεσε στο βουνό», είπε η ίδια πηγή.
Οι ειδικές υπηρεσίες υπέβαλαν ανέκριναν και ήλεγξαν περισσότερους από 30.000 μετά τον θάνατο του Raisi και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν ευθύνεται ο ανθρώπινος παράγοντας, σύμφωνα με την πηγή.
Είπε ότι η ώρα αναχώρησης είχε καθοριστεί εκ των προτέρων, με βάση τα στοιχεία από τις μετεωρολογικές υπηρεσίες, αλλά η επίσκεψη του προέδρου στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν διεξήχθη με την πάροδο του χρόνου, οπότε μέχρι την αναχώρηση ο καιρός είχε επιδεινωθεί.

Δεν βρέθηκαν χημικές ουσίες, δεν έγινε παρέμβαση στα ηλεκτρονικά συστήματα


Επίσης δεν τοποθετήθηκαν συστήματα GPS στα ελικόπτερα σύμφωνα με τις απαιτήσεις ασφαλείας, είπε η ίδια πηγή.
Αυτό σημαίνει ότι αποκλείστηκε η πιθανότητα πειρατείας στα ηλεκτρονικά συστήματα του ελικοπτέρου και οποιεσδήποτε απόπειρες παραβίασης τους.
Η έρευνα δεν βρήκε επίσης στοιχεία για χημικές ή επικίνδυνες ουσίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τη συντριβή του ελικοπτέρου.
Στις 19 Μαΐου, ένα ελικόπτερο που μετέφερε τον Raisi και άλλους Ιρανούς αξιωματούχους συνετρίβη στο βόρειο Ιράν.
Όλοι οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν.

raisi.JPG

Η διάψευση των Ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν διέψευσε τις πληροφορίες του πρακτορείου Fars για τους λόγους συντριβής του ελικοπτέρου του Raisi.
Χαρακτήρισε ψευδή τα στοιχεία ότι το ελικόπτερο δεν μπόρεσε να πάρει ύψος και συνετρίβη σε βουνό λόγω μεγαλύτερου του επιτρεπόμενου αριθμού επιβαινόντων.
raisi_2.JPG

www.bankiingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης