Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλυδωνίζεται η Franklin Templeton – Ελέγχεται για ύποπτες συναλλαγές ο συνεπικεφαλής Ken Leech

Κλυδωνίζεται η Franklin Templeton – Ελέγχεται για ύποπτες συναλλαγές ο συνεπικεφαλής Ken Leech
Το fund, με 1,6 τρισ. δολάρια υπό διαχείριση κεφάλαια, ανακοίνωσε ότι ο Ken Leech, ο οποίος διετέλεσε συν-διευθυντής επενδύσεων στη θυγατρική του Western Asset Management, τέθηκε σε άδεια
Θύελλα έχει ξεσπάσει σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ, τη Franklin Templeton, με τον συνεπικεφαλής της Ken Leech να τίθεται σε άδεια, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές προειδοποίησαν ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κατηγορίες σε ομοσπονδιακές έρευνες για ύποπτες συναλλαγές.
Το fund, με 1,6 τρισ. δολάρια υπό διαχείριση κεφάλαια, ανακοίνωσε ότι ο Ken Leech, ο οποίος διετέλεσε συν-διευθυντής επενδύσεων στη θυγατρική του Western Asset Management, τέθηκε σε άδεια.
Η Franklin αποκάλυψε τον περασμένο μήνα ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνούσαν τις συναλλαγές παραγώγων της Western Asset για πλούσιους πελάτες.
Πρόσθεσε σήμερα ότι ο Leech είχε λάβει μια λεγόμενη ειδοποίηση Wells από την SEC, ένα επίσημο έγγραφο που συχνά αλλά όχι πάντα ακολουθείται από μέτρα επιβολής.
Ο Leech, ο οποίος έχει περισσότερα από 45 χρόνια εμπειρίας στον επενδυτικό κλάδο, είχε παραχωρήσει τα καθήκοντά του στον co-CIO Michael Buchanan, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι προσπάθειες της Franklin Templeton

Η ξαφνική απώλεια του βετεράνου είναι ένα πλήγμα για την Franklin Templeton που εδρεύει στην Καλιφόρνια.
Η οικογενειακή εταιρεία προσπάθησε πρόσφατα να επανεφεύρει τον εαυτό της μέσω μιας σειράς εξαγορών, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς της Legg Mason το 2020, η οποία περιελάμβανε επίσης την Western Asset.
Αλλά οι ανησυχίες ότι η έρευνα θα μπορούσε να επεκταθεί και να ωθήσει τους επενδυτές να αποσύρουν τα περιουσιακά τους στοιχεία από τα κεφάλαιά της, είναι οι μεγάλες.
Ο φόβος είναι ότι θα υπάρξουν εκροές ως αποτέλεσμα αυτού, εκτιμούν οι αναλυτές.
Η Western Asset διεξήγαγε «εσωτερική έρευνα για ορισμένες προηγούμενες εμπορικές κατανομές που αφορούσαν παράγωγα του δημοσίου σε επιλεγμένους λογαριασμούς που διαχειριζόταν η Western Asset» και «συνεργαζόταν με παράλληλες κυβερνητικές έρευνες», σύμφωνα με τις καταθέσεις της SEC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης