Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στρατηγικός στόχος Ρωσίας: Πλήρη κατάληψη του Donbass… καταστροφή των Ουκρανών στο Kursk έως αρχές Οκτωβρίου 2024

Στρατηγικός στόχος Ρωσίας: Πλήρη κατάληψη του Donbass… καταστροφή των Ουκρανών στο Kursk έως αρχές Οκτωβρίου 2024
Οι Τσετσένοι στηρίζουν Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
Ο στρατηγικός στόχος της Ρωσίας είναι η διατήρηση της επιθετικής πρωτοβουλίας στην ανατολική Ουκρανία.
Οι ρωσικές δυνάμεις να ανακαταλάβουν όλα τα εδάφη μαζί και του Kursk μετά από την αναπόφευκτη ουκρανική ήττα στην ανατολική Ουκρανία.
Ορισμένα μη φιλικά προς την Ρωσία μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι μάχες στην περιφέρεια Kursk θα συνεχιστούν στην τρέχουσα κλίμακα για μήνες, υποδεικνύοντας ότι η Ρωσία μπορεί να μην βιάζεται να απωθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις από την περιοχή και αντίθετα θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα στις επιθετικές του επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία.
Ωστόσο μια ουκρανική πηγή στη στρατιωτικοπολιτική ηγεσία, αντίθετα, είπε στο ουκρανικό ειδησεογραφικό δίκτυο RBC-Ukraine ότι ο Putin ανέθεσε στις ρωσικές δυνάμεις να απωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις από την περιφέρεια Κουρσκ έως την 1η Οκτωβρίου χωρίς να αναπτύξουν εκ νέου δυνάμεις από βασικές περιοχές του μετώπου - συγκεκριμένα από Pokrovsk και Toretsk.
H ρωσική στρατιωτική διοίκηση θεωρούν τη διατήρηση της πρωτοβουλίας σε όλο το θέατρο ως στρατηγική επιταγή για να κερδίσουν τον πόλεμο φθοράς κατά της Ουκρανίας και συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότητα στις ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία.

Οι Τσετσένοι στηρίζουν Ρωσία

Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin επισκέφθηκε τη Δημοκρατία της Τσετσενίας για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια στις 20 Αυγούστου 2024
Ο Ramzan Kadyrov ηγέτης της Τσετσενίας ισχυρίστηκε ότι η Τσετσενία έχει στείλει 47.000 στρατιωτικό προσωπικό στην Ουκρανία από την έναρξη της πλήρους κλίμακας εισβολής, συμπεριλαμβανομένων 19.000 εθελοντών που εκπαιδεύτηκαν στο Πανεπιστήμιο Spetsnaz στο Gudermes της Τσετσενίας.
Ο Ramzan Kadyrov ισχυρίστηκε επίσης ότι η Τσετσενία έχει «αρκετές δεκάδες χιλιάδες» εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο στρατιωτικό προσωπικό σε εφεδρεία.
Ο Putin επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Spetsnaz, το οποίο εκπαιδεύει στρατιωτικό προσωπικό από όλη τη Ρωσία και μίλησε με μια ομάδα στρατιωτικών διοικητών, εκπαιδευτών και εθελοντών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης