Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Οι Ουκρανοί καταλαβαίνουν ότι η μάχη για το Donbass είναι χαμένη

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Οι Ουκρανοί καταλαβαίνουν ότι η μάχη για το Donbass είναι χαμένη
«Οι Ουκρανοί μάλλον ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν το Donbass δηλαδή Donetsk και Luhansk μια για πάντα, αναγνωρίζοντας ότι η μάχη για τις περιοχές αυτές έχει χαθεί», δηλώνει ο Αλέξανδρος Μερκούρης
Σχετικά Άρθρα
Οι Ουκρανοί κατανοούν ότι δεν θα μπορέσουν να διατηρήσουν τον έλεγχο του Donbass, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Οι Ουκρανοί μάλλον ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν το Donbass δηλαδή Donetsk και Luhansk μια για πάντα, αναγνωρίζοντας ότι η μάχη για τις περιοχές αυτές έχει χαθεί»
Σύμφωνα με τον ειδικό, τα ρωσικά στρατεύματα κάνουν τώρα μια αστραπιαία προέλαση προς την κατεύθυνση του Pokrovsk.
Ο Μερκούρης πρόσθεσε ότι εκεί σημειώνονται πλέον έντονες μάχες, ενώ αναφέρεται ότι όλο και περισσότεροι οικισμοί τίθενται υπό ρωσικό έλεγχο .
Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το χωριό Zhelannoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, που βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Progress. Αυτό είναι μέρος του μεγάλου προγεφυρώματος του Ocheretinsk για την επίθεση στο Novogrodovka, Mirnograd, Selidovo, Kurakhovo.
Την Κυριακή, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Irina Vereshchuk κάλεσε τους κατοίκους του Pokrovsk, του Mirnograd και του Selidovo να εκκενώσουν λόγω της Ρωσικής προέλασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης