Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Αφού οι Βρυξέλλες θέλουν μετανάστες, θα τους στείλουμε απευθείας» - Η Ουγγαρία απειλεί ανοικτά την ΕΕ με εκατομμύρια ροές

«Αφού οι Βρυξέλλες θέλουν μετανάστες, θα τους στείλουμε απευθείας» - Η Ουγγαρία απειλεί ανοικτά την ΕΕ με εκατομμύρια ροές
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Orban έχει επανειλημμένα επικρίνει τις Βρυξέλλες για την άθλια μεταναστευτική πολιτική τους
«Η Βουδαπέστη είναι έτοιμη να στείλει παράνομους μετανάστες απευθείας στις Βρυξέλλες». Με αυτές τις λέξεις, ο επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού Victor Orban, Γκέργκελι Γκιγιάς, απείλησε ανοικτά την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), αναφέρει το TASS.
«Αν οι Βρυξέλλες θέλουν μετανάστες, θα τους πάρουν. Θα τους παρέχουμε ένα εισιτήριο... μονής διαδρομής για τις Βρυξέλλες», είπε ο Zoltan Kovac, υπουργός Εξωτερικών για τις Διεθνείς Επικοινωνίες και τις Σχέσεις στο γραφείο του Ούγγρου πρωθυπουργού.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Orban έχει επανειλημμένα επικρίνει τις Βρυξέλλες για την άθλια μεταναστευτική πολιτική τους.
Όπως έχει τονίσει, κατά την ένταξη της Ουγγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τίποτα δεν προμήνυε ότι 20 χρόνια αργότερα «θα επιτρεπόταν η είσοδος σε εκατομμύρια μετανάστες» και ότι οι χώρες που αντιτίθενται σε αυτό θα δεχτούν πίεση.
Επιπλέον, δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι η πορεία που επέλεξε η ηγεσία της ΕΕ οδηγεί στην παρακμή της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Τα πρόστιμα της ΕΕ....

Υπενθυμίζεται ότι η Βουδαπέστη τιμωρήθηκε πρόσφατα με πρόστιμο μαμούθ 200 εκατ. ευρώ από την ΕΕ, επειδή δεν συμμορφώθηκε με προηγούμενη απόφαση του ευρωπαϊκού Δικαστηρίου το Δεκέμβριο 2020, αλλά και επειδή επέμενε να μην εφαρμόζει "τους κανόνες του δικαίου της Ένωσης σε ό,τι αφορά τη διεθνή προστασία και την επιστροφή υπηκόων που διαμένουν παρατύπως".
Εν ολίγοις για τα ζητήματα περί ασύλου...
«Το πρόστιμο των 200 εκατομμυρίων ευρώ συν ένα εκατομμύριο ημερησίως (!!!) για το γεγονός ότι υπερασπισθήκαμε τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι «σκανδαλώδες και απαράδεκτο», δήλωσε ο εθνικιστής ούγγρος πρωθυπουργός στο Χ. «Οι παράνομοι μετανάστες φαίνεται ότι είναι σημαντικότεροι για τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών από τους ίδιους τους ευρωπαίους πολίτες του».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη ανακοινώσει πως, αν η Βουδαπέστη αρνηθεί να πληρώσει, μπορεί να εισπράξει τα οφειλόμενα ποσά αφαιρώντας τα από ευρωπαϊκά κεφάλαια τα οποία δεν έχει ακόμα καταβάλει.
Εξακολουθεί να κρατάει παγωμένα 19 δισεκ. ευρώ λόγω άλλων διαδικασιών.
Μετά την άνοδό του στην εξουσία πριν από 14 χρόνια, ο Orban έχει συγκρουσθεί επανειλημμένα με τους εταίρους του στην ΕΕ. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης