Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ: Ο Σεπτέμβριος, στο επίκεντρο της μείωσης επιτοκίων

Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ: Ο Σεπτέμβριος, στο επίκεντρο της μείωσης επιτοκίων
Η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια τον Ιούλιο του 2024
Σχετικά Άρθρα
Δεδομένη θεωρείται η μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ, στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.
Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης στις 17 και 18 Ιουλίου, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν βιάστηκαν να μειώσουν τα επιτόκια όταν συνεδρίασαν τον περασμένο μήνα και είδαν τον Σεπτέμβριο ως την επόμενη καλύτερη ευκαιρία για να επανεξετάσουν αν θα πρέπει να μειώσουν την πολιτική τους.
Η ΕΚΤ άφησε τα επιτόκια αμετάβλητα τον περασμένο μήνα και δεν έδωσε σχεδόν κανένα στοιχείο για τις μελλοντικές κινήσεις πολιτικής της, ακόμη και όταν οι επενδυτές στοιχημάτιζαν όλο και περισσότερο σε χαλάρωση της πολιτικής στις 12 Σεπτεμβρίου.
«Η σταδιακή άμβλυνση του περιορισμού της πολιτικής ήταν μια πράξη εξισορρόπησης, καθώς ήταν επίσης σημαντικό να μην ζημιωθεί αδικαιολόγητα η οικονομία διατηρώντας τα επιτόκια σε περιοριστικό επίπεδο για πολύ καιρό» αναφέρεται τα πρακτικά.
«Η συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου θεωρήθηκε ευρέως ως μια καλή στιγμή για την επανεκτίμηση του επιπέδου του περιορισμού της νομισματικής πολιτικής», πρόσθεσε η ΕΚΤ. «Η εν λόγω συνεδρίαση θα πρέπει να προσεγγιστεί με ανοιχτό μυαλό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης