Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ομάδα των Φιλελευθέρων Renew κινδυνεύει να χάσει άλλη μια έδρα από τη δεξιά στην Eυρωβουλή – Ποιος είναι ο φιλορώσος Εσθονός Madison

Η ομάδα των Φιλελευθέρων Renew κινδυνεύει να χάσει άλλη μια έδρα από τη δεξιά στην Eυρωβουλή – Ποιος είναι ο φιλορώσος Εσθονός Madison

Το κόμμα είναι δημοφιλές στη ρωσική μειονότητα της Εσθονίας

Σχετικά Άρθρα
Η Renew, η φιλελεύθερη παράταξη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κινδυνεύει να χάσει τον Εσθονό εκπρόσωπό της από μια πιο δεξιά ομάδα, πιθανώς την κεντροδεξιά ECR.
Το Renew δέχτηκε ένα χτύπημα στις ευρωπαϊκές εκλογές και έκτοτε έχει ήδη χάσει επτά Τσέχους ευρωβουλευτές από τους Patriots for Europe, μια δεξιά ομάδα.
Τώρα η αποκόλληση έστω και ενός μέλους της Εσθονίας θα ήταν πλήγμα.
Αυτό που συμβαίνει είναι μια συγκεχυμένη κίνηση ελάχιστα γνωστών Εσθονών πολιτικών, αλλά αξίζει να ακολουθηθεί για το βαθούλωμα που θα μπορούσε να κάνει στο Macronist Renew.
Ο Jaak Madison, ένας συντηρητικός δεξιός που έφυγε από το Εσθονικό Συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι και έγινε ανεξάρτητος, στις 22 Αυγούστου προσχώρησε στο Εσθονικό Κόμμα του Κέντρου (EK), ανέφερε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ERR της Εσθονίας .
Το Κόμμα του Κέντρου, μέλος του Renew, είναι μια ομάδα με οικονομικά αριστερές και κοινωνικά συντηρητικές απόψεις.
Το κόμμα είναι δημοφιλές στη ρωσική μειονότητα της Εσθονίας.
Το ΕΚ λέει τώρα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την ιδιότητα μέλους του Renew, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει την παράταξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να χάσει την ευρωβουλευτή του ΕΚ, Jana Toom.
Ο Madison, παρά το γεγονός ότι εντάχθηκε στο ΕΚ, εξακολουθεί να είναι μέλος του κεντροδεξιού ECR, στο οποίο εντάχθηκε κατά τους λίγους μήνες του ως ανεξάρτητος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης