Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Οι μυστικές υπηρεσίες στρατολογούν ... gamers λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού

Γερμανία: Οι μυστικές υπηρεσίες στρατολογούν ... gamers λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού
Η BND αναζητά κυρίως ειδικούς στην πληροφορική και προγραμματιστές 
Λόγω έλλειψης εξειδικευμένων εργαζομένων, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας (BND) διεξάγει καμπάνια στρατολόγησης προσωπικού στην έκθεση ηλεκτρονικών παιχνιδιών Gamescom, όπως μεταδίδει το πρακτορείο DPA.
«Υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ των επισκεπτών της Gamescom και των ανθρώπων που θα θέλαμε να δούμε στις τάξεις μας» δήλωσε η εκπρόσωπος της BND, Julia Linner, στο DPA.
Η BND αναζητά κυρίως ειδικούς στην πληροφορική και προγραμματιστές.
Σύμφωνα με τη Linner, η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών είναι κατάλληλη για τους gamers, καθώς υπάρχουν ορισμένες ομοιότητες μεταξύ του κόσμου των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και του κυβερνητικού τομέα.
«Οι υπάλληλοί μας κατανοούν τους υπολογιστές και την τεχνολογία, εκτελούν αποστολές, αναλαμβάνουν διαφορετικούς ρόλους και υιοθετούν διαφορετικές προσωπικότητες για να αποκτήσουν πληροφορίες - όπως οι χαρακτήρες των βιντεοπαιχνιδιών», τόνισε σχετικά.
Στην έκθεση, η BND διαθέτει ειδικό περίπτερο.
Οι αξιωματούχοι της υπηρεσίας, σε αντίθεση με τους περισσότερους άλλους επισκέπτες της έκθεσης, δεν φορούν καρτελάκια με τα ονόματά τους στην Gamescom.
Δίπλα στο περίπτερο της BND βρίσκεται το περίπτερο της Bundeswehr, ενώ απέναντι βρίσκεται το περίπτερο της αμυντικής βιομηχανίας Rheinmetall και της Bundestag.
Όλοι τους προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή των επισκεπτών.
Επισημαίνεται ότι η BND απασχολεί περίπου 6.500 υπαλλήλους, εκ των οποίων 4.000 εργάζονται στο Βερολίνο, 1.000 στο Pullach, κοντά στο Μόναχο, και 1.500 στο εξωτερικό ή σε άλλα μέρη της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης