Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Φινλανδία θα αναπτύξει 5.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ στα σύνορα με τη Ρωσία

Η Φινλανδία θα αναπτύξει 5.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ στα σύνορα με τη Ρωσία
Για την ηγεσία της ταξιαρχίας δημιουργείται ένα αρχηγείο του ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα
Οι φινλανδικές αρχές αποφάσισαν να αναπτύξουν μια ταξιαρχία τεθωρακισμένων του ΝΑΤΟ, δύναμης 4.000 ως 5.000 ατόμων, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία για να αποτρέψουν τις εξωτερικές απειλές, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η εφημερίδα «Iltalehti».
Συγκεκριμένα, οι αμυντικές δυνάμεις της σκανδιναβικής χώρας και η κυβέρνηση κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Φινλανδία χρειάζεται την παρουσία στρατιωτών από χώρες του ΝΑΤΟ στο έδαφός της, ως ένα μέτρο αποτροπής.
Η νέα ταξιαρχία συγκροτείται ήδη και θα αναπτυχθεί στο Mikkeli, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.
Για την ηγεσία της ταξιαρχίας δημιουργείται ένα αρχηγείο του ΝΑΤΟ, το οποίο θα υπάγεται στο αρχηγείο της Συμμαχίας στο Norfolk των ΗΠΑ.
Οι προετοιμασίες για την ίδρυση του αρχηγείου έχουν ξεκινήσει από την άνοιξη του 2024. Συγκεκριμένα, ο τότε υποναύαρχος Tim Henry, Αναπληρωτής Διοικητής του Κοινού Στρατηγείου Επιχειρήσεων του Norfolk του ΝΑΤΟ, επισκέφθηκε τον Mikkeli.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ ήθελε να στείλει ένα άμεσο μήνυμα στους Ρώσους και να το κάνει δημόσια. Υπογράμμισε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία ήταν πολύ σαφής στη θέση της ότι η Ρωσία αποτελεί απειλή.
Στην τεθωρακισμένη ταξιαρχία θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, Σουηδοί και Νορβηγοί στρατιώτες. Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί και αναμένεται οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ και οι φινλανδικές αρχές να ανακοινώσουν την ανάπτυξη της νέας μονάδας τις επόμενες εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης