Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση - Πολωνία: Δυσαρεστημένοι οι πολίτες με την κυβέρνηση Tusk – Το 62% των πολιτών ζητά αλλαγή ηγεσίας

Δημοσκόπηση - Πολωνία: Δυσαρεστημένοι οι πολίτες με την κυβέρνηση Tusk – Το 62% των πολιτών ζητά αλλαγή ηγεσίας

Μια πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει εκτεταμένη δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση του Donald Tusk

Σχετικά Άρθρα
Μια νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι μια σημαντική πλειοψηφία των Πολωνών είναι δυσαρεστημένη με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Donald Tusk, επικαλούμενη την αποτυχία της να εκπληρώσει τις προεκλογικές υποσχέσεις.
Η έρευνα, που διεξήχθη στις 8-9 Αυγούστου από το Ινστιτούτο Ερευνών Pollster για την ταμπλόιντ Super Express, διαπίστωσε ότι το 62% ήταν δυσαρεστημένο με την κυβέρνηση συνασπισμού αριστερών - φιλελεύθερων με μόνο το 27% των ερωτηθέντων να πιστεύουν ότι η κυβέρνηση τηρεί τις υποσχέσεις της.
Τα αποτελέσματα είναι σαφές σημάδι ευρείας απογοήτευσης από την τρέχουσα διοίκηση.
Ο Henryk Domański, κοινωνιολόγος από την Πολωνική Ακαδημία Επιστημών (PAN), σχολίασε τα ευρήματα, σημειώνοντας ότι υπάρχει παγίωση αρνητικών εκτιμήσεων σχετικά με την εκπλήρωση των εκλογικών δεσμεύσεων από την κυβέρνηση.
«Αυτή η δημοσκόπηση είναι μια ακόμη επιβεβαίωση ότι η πλειοψηφία των Πολωνών είναι δυσαρεστημένη με τις ενέργειες της κυβέρνησης και είναι πεπεισμένη ότι δεν τηρεί τις προεκλογικές της υποσχέσεις», είπε.
Ο καθηγητής Domański επεσήμανε επίσης ότι το 27% που είναι ικανοποιημένο με την κυβέρνηση ευθυγραμμίζεται με το εκλογικό σώμα της Πλατφόρμας Πολιτών (PO), του κόμματος του Tusk.
«Δεν είναι περίεργο», πρόσθεσε.
«Αυτό δείχνει ότι το εκλογικό σώμα της συμμαχίας του Τρίτου Δρόμου, για να μην αναφέρουμε το Πολωνικό Λαϊκό Κόμμα (PSL) και την Αριστερά, είναι απογοητευμένο».
Παρά την αυξανόμενη δυσαρέσκεια, ο καθηγητής Domański πιστεύει ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να απολαμβάνει την υποστήριξη του εκλογικού σώματος της PO επειδή, στην ουσία, η κυβέρνηση είναι ο Donald Tusk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης