Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τον πιο θανατηφόρο στρατό στον κόσμο θέλει η Kamala Harris στο όνομα… της Δημοκρατίας και του χρέους στα 54 τρισ

Τον πιο θανατηφόρο στρατό στον κόσμο θέλει η Kamala Harris στο όνομα… της Δημοκρατίας και του χρέους στα 54 τρισ
Θα κάνουμε τον αμερικανικό στρατό τον πιο θανατηφόρο, στηρίζουμε Ουκρανία, ανέφερε η υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ από το Δημοκρατικό Κόμμα Kamala Harris
Στο όνομα της Δημοκρατίας γίνονται… εγκλήματα λέει ο θυμόσοφος λαός και η υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ από το Δημοκρατικό Κόμμα Kamala Harris, το επιβεβαιώνει.
Στην κεντρική της ομιλία στο εθνικό συνέδριο μελών στην αμερικανική πόλη του Σικάγο, υποσχέθηκε να διασφαλίσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν πάντα «το ισχυρότερο και το πιο θανατηφόρο στρατό στον κόσμο», στο όνομα της...Δημοκρατίας, αλλά και του χρέους, το οποίο γιγαντώνεται σε μία χιονοστιβάδα που θα παρασύρει όλο τον κόσμο.
Προφανώς η Harris δεν ενδιαφέρεται για το κόστος των προτάσεων της, αλλά
«ως αρχιστράτηγος», θα διασφαλίσει ότι η Αμερική έχει πάντα την ισχυρότερη και πιο θανατηφόρα μαχητική δύναμη στον κόσμο, είπε στο United Center στο Σικάγο.
«Θα εκπληρώσω την ιερή μας υποχρέωση να φροντίζουμε τα στρατεύματά μας και τις οικογένειές τους.
Και πάντα θα τιμώ και ποτέ δεν θα υποτιμώ την υπηρεσία και τη θυσία τους», ανέφερε η Harris.
Ως Αντιπρόεδρος, έχω αντιμετωπίσει απειλές για την ασφάλειά μας, διαπραγματεύτηκα με ξένους ηγέτες, ενίσχυσα τις συμμαχίες μας και ασχολήθηκα με τα γενναία στρατεύματά μας στο εξωτερικό.
Θα φροντίσω να οδηγήσουμε τον κόσμο στο μέλλον, στο διάστημα και την Τεχνητή Νοημοσύνη, ότι η Αμερική -- όχι η Κίνα -- θα κερδίσει τον ανταγωνισμό για τον 21ο αιώνα και ότι θα ενισχύσουμε -- όχι θα παραιτήσουμε -- την παγκόσμια ηγεσία μας, δεσμεύτηκε η Harris.

Όλα για τη Δημοκρατία των ΗΠΑ

Ως Πρόεδρος, δεν θα αμφιταλαντευτώ ποτέ για την υπεράσπιση της ασφάλειας και των ιδανικών της Αμερικής.
Γιατί, στον διαρκή αγώνα μεταξύ δημοκρατίας και τυραννίας, ξέρω πού βρίσκομαι -- και πού ανήκουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Αμερικάνοι, αγαπώ τη χώρα μας με όλη μου την καρδιά. Όπου κι αν πάω, σε όλους όσους συναντώ, βλέπω ένα έθνος έτοιμο να προχωρήσει, έτοιμο για το επόμενο βήμα, στο απίστευτο ταξίδι που είναι η Αμερική.
Βλέπω μια Αμερική όπου κρατάμε σταθερά την ατρόμητη πεποίθηση που έχτισε το έθνος μας.
Αυτό ενέπνευσε τον κόσμο. Ότι εδώ, σε αυτή τη χώρα, όλα είναι δυνατά, τίποτα δεν είναι απρόσιτο.
Μια Αμερική, όπου νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον, προσέχουμε ο ένας τον άλλον και αναγνωρίζουμε ότι έχουμε πολλά περισσότερα κοινά από αυτά που μας χωρίζουν.
Ότι κανείς από εμάς δεν πρέπει να αποτύχει για να πετύχουμε όλοι μας και ότι, στην ενότητα, υπάρχει δύναμη.
Οι αντίπαλοί μας σε αυτόν τον αγώνα είναι εκεί έξω, καθημερινά, δυσφημούν την Αμερική, μιλώντας για το πόσο τρομερά είναι όλα.
Είμαστε οι κληρονόμοι της μεγαλύτερης Δημοκρατίας, στην ιστορία του κόσμου.
Και εκ μέρους των παιδιών και των εγγονιών μας και όλων εκείνων που θυσιάστηκαν τόσο πολύ για την ελευθερία και την ελευθερία μας, πρέπει να είμαστε άξιοι αυτής της στιγμής.
Τώρα είναι η σειρά μας να κάνουμε ό,τι έκαναν οι γενιές πριν από εμάς, διακήρυξε η Harris.

Fox Business: Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ θα αυξηθεί στο ιστορικό υψηλό των 54 τρισεκ δολ από 35 τρισεκ. δολ.

Το αυξανόμενο εθνικό χρέος των ΗΠΑ απειλεί την οικονομική θέση της χώρας σε παγκόσμια κλίμακα, γράφει το Fox Business.
Σήμερα, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, το εθνικό χρέος ξεπερνά τα 35 τρισεκατομμύρια δολάρια.
«Πρόσφατες αναφορές…υποδηλώνουν ότι θα αυξηθεί σε 54 τρισεκατομμύρια δολάρια», προέβλεψε το Fox Business.
Επίσης αναφέρει ότι η αύξηση του χρέους των ΗΠΑ επηρεάζεται από την απότομη αύξηση των κρατικών δαπανών, ιδιαίτερα εμφανής υπό την τρέχουσα προεδρική διοίκηση, καθώς και από την αύξηση του επιπέδου των επιτοκίων του δημόσιου χρέους, που έκανε την εξυπηρέτησή του πιο ακριβή.
«Εάν αυτό το χρέος υλοποιηθεί, θα θέσει σε κίνδυνο την οικονομική θέση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σε παγκόσμια κλίμακα», προειδοποιούσε το Fox Business

Για την Ουκρανία

Η Kamala Harris υποσχέθηκε ότι εάν εκλεγεί στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών θα υποστηρίξει «σθεναρά» την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ.
«Ως πρόεδρος, θα σταθώ σταθερά και αποφασιστικά στο πλευρό της Ουκρανίας και των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ».
Ο Trump, από την άλλη, απείλησε να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ.
Ενθάρρυνε τον Putin να εισβάλει στους συμμάχους μας, βοήθησε τη Ρωσία να «κάνει ό,τι διάολο θέλει».
Πέντε ημέρες πριν η Ρωσία επιτεθεί στην Ουκρανία, συναντήθηκα με τον Πρόεδρο Zelensky για να τον προειδοποιήσω για το σχέδιο εισβολής της Ρωσίας.
Βοήθησα να κινητοποιηθεί μια παγκόσμια απάντηση -- περισσότερες από 50 χώρες -- για να αμυνθούμε ενάντια στην επιθετικότητα του Putin.
Και ως Πρόεδρος, θα σταθώ δυνατά με την Ουκρανία και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, ανέφερε η Harris.

Για τη Γάζα

Όσον αφορά τον πόλεμο στη Γάζα, ο Πρόεδρος Biden και εγώ εργαζόμαστε όλο το εικοσιτετράωρο γιατί τώρα είναι η ώρα να επιτευχθεί μια συμφωνία για την ομηρεία και η κατάπαυση του πυρός, ανέφερε η Harris.
«Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρη: θα υπερασπίζομαι πάντα το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπίζεται τον εαυτό του και πάντα θα διασφαλίζω ότι το Ισραήλ έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, επειδή ο λαός του Ισραήλ δεν πρέπει ποτέ ξανά να αντιμετωπίσει τη φρίκη που προκάλεσε η τρομοκρατική οργάνωση Hamas στις 7 Οκτωβρίου.
Συμπεριλαμβανομένης της ανείπωτης σεξουαλικής βίας και της σφαγής νέων σε ένα μουσικό φεστιβάλ.
Την ίδια στιγμή, αυτό που συνέβη στη Γάζα τους τελευταίους 10 μήνες είναι καταστροφικό. Τόσες πολλές αθώες ζωές χάθηκαν.
Απελπισμένοι, πεινασμένοι άνθρωποι που φεύγουν για ασφάλεια, ξανά και ξανά.
Η κλίμακα του πόνου είναι αποκαρδιωτική.
Ο Πρόεδρος Biden και εγώ εργαζόμαστε για να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο έτσι ώστε - το Ισραήλ να είναι ασφαλές - οι όμηροι να απελευθερωθούν - τα δεινά στη Γάζα να τελειώσουν - και ο παλαιστινιακός λαός να μπορέσει να πραγματοποιήσει το δικαίωμά του στην αξιοπρέπεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης