Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παλιρροιακό κύμα Ρώσων στο Pokrovsk, έρχεται μεγάλη στρατηγική ήττα για τους Ουκρανούς που οπισθοχωρούν μαζικά

Παλιρροιακό κύμα Ρώσων στο Pokrovsk, έρχεται μεγάλη στρατηγική ήττα για τους Ουκρανούς που οπισθοχωρούν μαζικά
Οι Ρώσοι έφθασαν στο Pokrovsk
Οι πρόσφατες ρωσικές προελάσεις στην κατεύθυνση του Pokrovsk υποχρέωσαν τον Ουκρανικό στρατό να υποχωρήσει από θέσεις νοτιοανατολικά του Pokrovsk.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Ptyche και περιοχές νοτιοανατολικά του Pokrovsk και προχώρησαν νοτιότερα.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το υπόλοιπο της ανατολικής όχθης της δεξαμενής Karlivske στην περιοχή.
Ωστόσο, οι πρόσφατες ρωσικές προελεύσεις νότια και νοτιοδυτικά του αυτοκινητόδρομου T-0511 (Ocheretyne-Hrodivka) ισοπέδωσαν την προεξέχουσα ρωσική ανατολική και νοτιοανατολική πλευρά του Pokrovsk αντί να θέσουν όρους για την τακτική περικύκλωση των ουκρανικών δυνάμεων.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα στόχευαν να προχωρήσουν δυτικά της δεξαμενής Karlivske από τη Yasnobrodivka και την Karlivka προκειμένου να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις ανατολικά της γραμμής Hrodivka-Novohrodivka-Selydove.
Ο εκπρόσωπος μιας ουκρανικής ταξιαρχίας που δρα στην κατεύθυνση του Pokrovsk αναγνώρισε στις 22 Αυγούστου ότι οι ρωσικές προόδους υποχρέωσαν τις ουκρανικές δυνάμεις να πραγματοποιήσουν μαζική οπισθοχώρηση.
Αρκετοί Ουκρανοί διοικητές που δρούσαν στην κατεύθυνση του Pokrovsk είπαν στο Associated Press σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου ότι οι νεοσύλλεκτοι Ουκρανοί νεοσύλλεκτοι στην κατεύθυνση του Pokrovsk έχουν υποχωρήσει από θέσεις σε ορισμένες περιπτώσεις.

Οι Ρώσοι έφθασαν στο Pokrovsk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα προς την κατεύθυνση του Pokrovsk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων στις 22 Αυγούστου.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης στην ανατολική Novohrodivka και προς το Kalynove από το Ptyche (όλα νοτιοανατολικά και ανατολικά του Pokrovsk).
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις ανατολικά του Pokrovsk κοντά στη Vozdvyzhenka, Zelene Pole, Kalynove, Hrodivka, Myrolyubivka και Novotroitske. και νοτιοανατολικά του Pokrovsk κοντά στη Novohrodivka, Mykhailivka, Mykolaivka, Ptyche και Komyshivka στις 21 και 22 Αυγούστου.
Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε στις 22 Αυγούστου ότι η Ρωσική Κεντρική Ομάδα Δυνάμεων (GoF) κατέλαβε το Mezhove (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Ένας ουκρανικός χειριστής μη επανδρωμένων αεροσκαφών είπε στο Associated Press ότι οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν στην κατεύθυνση του Pokrovsk επειδή πραγματοποιούν επιθέσεις εδάφους σε ομάδες των δύο έως τεσσάρων στρατιωτών, γεγονός που καθιστά δυσκολότερο τον εντοπισμό τους από τους χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Ουκρανίας, ειδικά κάτω από την κάλυψη των δέντρων.
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets ανέφερε ότι στοιχεία της 2ης Ρωσικής Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων [CAA] (Κεντρική Στρατιωτική Περιοχή [CMD]) προχώρησαν στη δυτική όχθη του ποταμού Vovcha νοτιοανατολικά του Pokrovsk.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης