Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραγδαία αλλαγή του προεκλογικού σκηνικού στις ΗΠΑ: Αποσύρθηκε ο Robert Kennedy Jr. διαμορφώνει κοινό μέτωπο με Trump

Ραγδαία αλλαγή του προεκλογικού σκηνικού στις ΗΠΑ: Αποσύρθηκε ο Robert Kennedy Jr. διαμορφώνει κοινό μέτωπο με Trump
Τι οδήγησε τον Kennedy Jr να στηρίξει τον Trump στις εκλογές (5/11) – Ο άγνωστος ρόλος του Tucker Carlson του υιού Trump και ενός επιχειρηματία
Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Robert F. Kennedy Junior ανακοίνωσε τελικά αυτό που αναμενόταν, πως αποσύρεται από την προεκλογική κούρσα των επερχόμενων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.
Ο Robert F. Kennedy Junior κατέθεσε την Παρασκευή 23/8 τα απαραίτητα έγγραφα για να αποσυρθεί από τις προεδρικές εκλογές στην πολιτεία της Αριζόνα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της πολιτειακής κυβέρνησης της Αριζόνα Andrian Fondes και αναμένεται να απευθυνθεί προς το έθνος εντός της ημέρας στην Αριζόνα, όπου θα ανακοινώσει και την στήριξή του στον Donald Trump.
Ο Kennedy, η υποψήφια στο ψηφοδέλτιό του για την αντιπροεδρία Nicole Shanahan και 11 από τους προεδρικούς εκλέκτορές του εξέδωσαν ανακοίνωση για την εθελουσία αποχώρησή τους, ανέφερε ο Fondes σε καταχώρισή του στο X, ενώ η προεκλογική εκστρατεία του Kennedy δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Τι οδήγησε τον Kennedy Jr να στηρίξει τον Trump στις εκλογές (5/11) – Ο άγνωστος ρόλος του Tucker Carlson

Ο Kennedy, 70 ετών, γιος του εκλιπόντος πολιτικού του Δημοκρατικού Κόμματος και υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Robert F.Kennedy και ανεψιός του εκλιπόντος προέδρου John F.Kennedy, είχε αρχίσει την προεδρική εκστρατεία του ως Δημοκρατικός, διεκδικώντας το προεδρικό χρίσμα του κόμματος ως εσωκομματικός αντίπαλος του προέδρου Joe Biden.
Ωστόσο, ωθήθηκε να παράσχει υποστήριξη στον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Donald Trump για τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 2024 από άτομα, όπως ο γνωστός δημοσιογράφος Tucker Carlson και ο γιος του πρώην προέδρου Donald Trump Jr. και ο επιχειρηματίας Omeed Malik ανέφερε το NBC επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση του θέματος.
Ο Carlson, ο Trump Jr προσπαθούσαν να πείσουν τον Kennedy να τερματίσει την εκστρατεία του και να υποστηρίξει τον Trump, σημειώνει το NBC.
Η υποστήριξη του Kennedy στον Trump δεν θα ήταν έκπληξη για τους Δημοκρατικούς, δήλωσαν πηγές με γνώση του ζητήματος.

Trump: O Kennedy είναι ένα σεβαστό πρόσωπο

Τη στήριξη του Robert F. Kennedy Jr. («RFK Jr.») στην κούρσα των προεδρικών εκλογών, ζήτησε και ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Donald Trump.
«Είναι ένα σεβαστό πρόσωπο.
Οι γυναίκες αγαπούν κάποιες από τις πολιτικές του και υποθέτω ότι σε κάποιους δεν αρέσουν κάποιες από τις πολιτικές του», δήλωσε ο Trump μιλώντας στην εκπομπή Fox & Friends.
Προηγουμένως, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει ότι θα ήταν πρόθυμος να εξετάσει το ενδεχόμενο να του δώσει ρόλο στην κυβέρνησή του, αν επανεκλεγεί.
Ενδεχόμενη στήριξη του Kennedy φαίνεται πως θα δώσει «ανάσα» στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ καθώς οι ψήφοι του θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην πολιτική κόντρα για την ηγεσία των ΗΠΑ.
Ο «RFK Jr.», δικηγόρος ειδικευμένος στο περιβαλλοντικό δίκαιο, έχει ασκήσει έντονη κριτική στα lockdown και την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για τον Covid.
Φαίνεται να συσπειρώνει γύρω του ένα ποσοστό που σε πολλές περιπτώσεις φτάνει και το 10%.

«Δεν στηρίζω τους Δημοκρατικούς, δεν έχουν σχέση με το κόμμα του πατέρα και του θείου μου»

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Robert Kennedy Jr. διέψευσε προ ημερών τις φήμες, που διαδίδονταν από μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στο Δημοκρατικό Κόμμα.
Είπε ότι δεν πρόκειται να ενταχθεί στην ομάδα της Kamala Harris, αντιτίθεται στις πολιτικές των Δημοκρατικών και δεν θέλει να κερδίσουν τις εκλογές.
«Το Δημοκρατικό Κόμμα της Αντιπροέδρου Harris θα ήταν αγνώριστο για τον πατέρα μου [Robert Kennedy] και τον θείο μου [τον Πρόεδρο των ΗΠΑ John F. Kennedy] και δεν μπορώ να συμβιβαστώ ως προς τις αξίες μου», τόνισε σχετικά ο υποψήφιος για την προεδρία στο X.
Ο Kennedy Jr. πρόσθεσε επίσης ότι σχεδιάζει να νικήσει τη Harris στις εκλογές. Αφορμή για το σχόλιό του ήταν ένα δημοσίευμα της Washington Post, το οποίο υποστήριξε ότι ο Kennedy Jr. προσπάθησε να κανονίσει μια συνάντηση με τη Harris για να διαπραγματευτεί μια θέση σε μελλοντική κυβέρνηση των Δημοκρατικών

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης