Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ιταλική αριστερά καταθέτει νομοσχέδιο που θα δίνει υπηκοότητα στα παιδιά μεταναστών – Το απορρίπτουν οι ηγέτες της Δεξιάς, Meloni και Salvini

Η Ιταλική αριστερά καταθέτει νομοσχέδιο που θα δίνει υπηκοότητα στα παιδιά μεταναστών – Το απορρίπτουν οι ηγέτες της Δεξιάς, Meloni και Salvini

Σκληρή αντίδραση από την Ιταλική δεξιά για το σχέδιο νόμου της αριστεράς

Σχετικά Άρθρα
Δεν βγαίνει το καλοκαίρι ακόμα και στην Ιταλία οι τόνοι ήδη ανέβηκαν.
Το αριστερό Δημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας προέτρεψε τη συντηρητική κυβέρνηση να προσφέρει υπηκοότητα σε περισσότερα από 500.000 παιδιά μεταναστών τα επόμενα τρία χρόνια.
Σύμφωνα με την πρόταση, οποιοσδήποτε αλλοδαπός που έχει παρακολουθήσει σχολείο στην Ιταλία για τουλάχιστον πέντε χρόνια και είναι άνω των 10 ετών, θα δικαιούται αυτόματα υπηκοότητα – μια κίνηση που υπολόγισε η εκπαιδευτική πύλη Tuttoscuola θα επηρεάσει 560.000 μαθητές ή το 60% του φοιτητικού πληθυσμού.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Matteo Salvini έχει επανειλημμένα απορρίψει την πρόταση, αλλά οι αριστεροί βουλευτές αναμένεται να καταθέσουν νομοσχέδιο της αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο τον επόμενο μήνα.
Περισσότερο από το 80% των μεταναστών φοιτητών που θα ήταν επιλέξιμοι για την υπηκοότητα σύμφωνα με το σχέδιο ζουν στις βόρειες περιοχές της χώρας, με το λιγότερο από το 15% να κατοικούν στο νότο.
Εάν το Κοινοβούλιο ψήφιζε υπέρ της ιθαγένειας για τα παιδιά μεταναστών που φοιτούν στο σχολείο, περισσότεροι από 300.000 μαθητές θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τον νόμο το πρώτο έτος, ενώ άλλοι 260.000 θα το κάνουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Δεν βρίσκεται στην ατζέντα της κυβέρνησης

Οι ξένοι Ιταλοί αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού χρησιμοποιήθηκαν ως παράδειγμα από το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα (PD), το οποίο πιέζει για την απόκτηση υπηκοότητας για παιδιά και νέους μετανάστες που έρχονται στην Ιταλία με τις οικογένειές τους ή έχουν γεννηθεί στη χώρα από τα μέσα Αυγούστου.
Τα παιδιά πρέπει να έχουν ολοκληρώσει πέντε έτη κατώτερου δημοτικού σχολείου ή τρία έτη ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εάν έφτασαν στην Ιταλία μετά την ηλικία των 12 ετών.
Η πρόταση έχει απορριφθεί κατηγορηματικά από το δεξιό κυβερνητικό κόμμα, τους αδελφούς της Ιταλίας της Giorgia Meloni (FdI) σε αρκετές περιπτώσεις τις τελευταίες ημέρες, λέγοντας ότι το θέμα δεν αποτελεί προτεραιότητα για τη χώρα και δεν βρίσκεται στην ατζέντα της κυβέρνησης.
Ο Matteo Salvini, ο ηγέτης της δεξιάς Λέγκας, επανέλαβε την Πέμπτη (22/8/2024) στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν θα δεχόταν την υπηκοότητα για παιδιά που γεννήθηκαν στην Ιταλία και φοιτούν σε ιταλικά σχολεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης