Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλιμάκωση προ των πυλών - Τα νοσοκομεία του Λιβάνου προετοιμάζονται για πόλεμο, «αν ξεσπάσει σύρραξη, θα δώσουμε τα πάντα»

Κλιμάκωση προ των πυλών - Τα νοσοκομεία του Λιβάνου προετοιμάζονται για πόλεμο, «αν ξεσπάσει σύρραξη, θα δώσουμε τα πάντα»

Ο Λίβανος έχει θέσει σε κίνηση σχέδια έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία από την έναρξη των εχθροπραξιών

Σχετικά Άρθρα
Στο μεγαλύτερο δημόσιο νοσοκομείο του Λιβάνου, οι νοσηλευτές είναι απασχολημένοι με τις δεξιότητές τους που σώζουν ζωές καθώς πλησιάζει το φάσμα του ολοκληρωτικού πολέμου, 10 μήνες μετά την εντατικοποίηση των συγκρούσεων μεταξύ της Hezbollah και του Ισραήλ για τη βάναυση επιθετικότητα στη Γάζα.
«Είμαστε σε κατάσταση ετοιμότητας για πόλεμο», είπε η νοσοκόμα Basima Khashfi καθώς παρείχε επείγουσα εκπαίδευση σε νεαρούς νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό στο νοσοκομείο στη Βηρυτό.
«Αυτή τη στιγμή εκπαιδεύουμε υπαλλήλους -- όχι μόνο νοσηλευτές, αλλά και διοικητικό προσωπικό και προσωπικό ασφαλείας.
«Με τις τρέχουσες δυνατότητές μας, είμαστε σχεδόν προετοιμασμένοι» σε περίπτωση ευρύτερου πολέμου, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο Λίβανος έχει θέσει σε κίνηση σχέδια έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία από την έναρξη των εχθροπραξιών, βασιζόμενος κυρίως σε κεφάλαια χορηγών μετά από πέντε χρόνια εξαντλητικής οικονομικής κρίσης.
Η απειλή ενός γενικευμένου πολέμου αυξήθηκε όταν το Ιράν και το κίνημα της Hezbollah του Λιβάνου υποσχέθηκαν να εκδικηθούν για τις δολοφονίες του περασμένου μήνα, στην Τεχεράνη και στη νότια Βηρυτό.
«Εκπαιδευόμαστε για να χειριζόμαστε περιστατικά με μαζικές απώλειες και να προετοιμαζόμαστε για καταστροφές ή πόλεμο», δήλωσε η Lamis Dayekh, μια 37χρονη νοσοκόμα που εκπαιδεύεται.
«Αν ξεσπάσει πόλεμος, θα δώσουμε ό,τι έχουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης