Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτός δυτικής ατζέντας (ξανά) η Ουγγαρία - «Λάθος η ουκρανική επίθεση στο Kursk»

Εκτός δυτικής ατζέντας (ξανά) η Ουγγαρία - «Λάθος η ουκρανική επίθεση στο Kursk»
«Η Ουκρανία δεν αμύνεται μόνο, αλλά και επιτίθεται»
Σχετικά Άρθρα
Η Ουγγαρία δεν εγκρίνει την επίθεση της Ουκρανίας στην περιφέρεια Kursk της Ρωσίας, διαμήνυσε ο Gergely Gulyas, επικεφαλής του γραφείου του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban.
Ξεκαθάρισε δε ότι η ουγγρική κυβέρνηση «υπέρ της ειρήνης».
«Η Ουκρανία δεν αμύνεται μόνο, αλλά και επιτίθεται. Θέλουμε κατάπαυση του πυρός και ειρήνη», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, σχολιάζοντας πως οτιδήποτε εμποδίζει τη διπλωματική διευθέτηση της σύγκρουσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου είναι «λάθος», συμπεριλαμβανομένων «των εχθροπραξιών σε ρωσικό έδαφος.
Η δήλωση του Gergely Gulyas για την ουκρανική εισβολή στην περιοχή του Kursk έρχεται σε πλήρη αντίθεση με εκείνες από αξιωματούχους στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ο κορυφαίος διπλωμάτης του μπλοκ, Josep Borrell, επανέλαβε την «πλήρη υποστήριξη της ΕΕ στον αγώνα του ουκρανικού λαού» όταν συναντήθηκε με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών την περασμένη εβδομάδα.
Ο Φινλανδός πρωθυπουργός Petteri Orpo επέμεινε ότι «η Ουκρανία έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα και είναι σαφές ότι μπορούν να κάνουν την επιχείρησή τους στο Kursk», ενώ ο πρωθυπουργός της Εσθονίας Kristen Michal ευχήθηκε τύχη στα ουκρανικά στρατεύματα που συμμετείχαν στην επίθεση.
Η Ουγγαρία έχει τηρήσει ουδέτερη στάση στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας από τον Φεβρουάριο του 2022. Παρείχε ανθρωπιστική βοήθεια στο Κίεβο αλλά αρνήθηκε να στείλει όπλα, να επιτρέψει σε άλλα κράτη της ΕΕ να μεταφέρουν στρατιωτικές προμήθειες μέσω του εδάφους της ή να εκπαιδεύσουν ουκρανικά στρατεύματα, παρά τις ισχυρές πιέσεις από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες. Επιπλέον, η κυβέρνηση του Viktor Orban επέκρινε τις κυρώσεις της ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι πλήττουν το μπλοκ περισσότερο από τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης