Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρουμανία θα λάβει νέους πυραύλους AIM-120 για τα F-16 της – Εξοπλισμένοι με ενεργό σύστημα ραντάρ, διαλύουν τα πάντα σε απόσταση 20 χλμ

tags :
Η Ρουμανία θα λάβει νέους πυραύλους AIM-120 για τα F-16 της – Εξοπλισμένοι με ενεργό σύστημα ραντάρ, διαλύουν τα πάντα σε απόσταση 20 χλμ

Ο πύραυλος τέθηκε σε υπηρεσία με τον αμερικανικό στρατό το 1991

Σχετικά Άρθρα
Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει αποφασίσει να εγκρίνει πιθανή ξένη στρατιωτική πώληση στην κυβέρνηση της Ρουμανίας προηγμένων πυραύλων αέρος-αέρος μέσου βεληνεκούς AIM-120C-8.
Η Υπηρεσία Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ανέφερε σχετικά γι’ αυτό.
Η απόφαση προβλέπει τη δυνατότητα προμήθειας 186 πυραύλων με εκτιμώμενο κόστος 592 εκατομμυρίων δολαρίων.
Αυτό το κόστος περιλαμβάνει επίσης τον κατάλληλο εξοπλισμό για τη διατήρηση της μαχητικής τους ικανότητας, το λογισμικό και την υποστήριξη υλικοτεχνικής υποστήριξης.
Τα μαχητικά αεροσκάφη F-16, τα οποία σήμερα αποτελούν τη βάση του μαχητικού αεροσκάφους της Ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, θα είναι οπλισμένα με νέους πυραύλους AIM-120C-8.
Ο AIM-120 AMRAAM είναι ένας αμερικανικός κατευθυνόμενος πύραυλος παντός καιρού που αναπτύχθηκε από την αμερικανική αμυντική εταιρεία Raytheon Technologies.
Ο πύραυλος τέθηκε σε υπηρεσία με τον αμερικανικό στρατό το 1991.
Είναι ο κύριος πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς για αμερικανικά και ευρωπαϊκά μαχητικά αεροσκάφη.
Ο πύραυλος είναι εξοπλισμένος με ένα ενεργό σύστημα ραντάρ που μπορεί να συλλάβει έναν εναέριο στόχο σε απόσταση τουλάχιστον 20 km.
Το AIM-120C-8 είναι η όγδοη γενιά του πυραύλου έκδοσης C, με αναβαθμίσεις που στοχεύουν στη βελτίωση του συστήματος κεφαλής ραντάρ, των συστημάτων επικοινωνίας και μετάδοσης δεδομένων και του κινητήρα.
Η εμβέλεια εκτόξευσης του πυραύλου έχει αυξηθεί κατά 30%.
Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αποφάσισε επίσης να πουλήσει τριακόσιους πυραύλους αέρος-αέρος AIM-9X Sidewinder Block II στη Ρουμανία.
Η προτεινόμενη πώληση θα βελτιώσει την ικανότητα της Ρουμανίας να ανταποκρίνεται σε τρέχουσες και μελλοντικές απειλές για την ασφάλεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης