Τελευταία Νέα
Διεθνή

Woke παράνοια στην Ισπανία: Γεννήθηκε άντρας, κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία, άλλαξε φύλο, δικάζεται ως γυναίκα και πέφτει στα μαλακά

Woke παράνοια στην Ισπανία: Γεννήθηκε άντρας, κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία, άλλαξε φύλο, δικάζεται ως γυναίκα και πέφτει στα μαλακά

Θα μπορούσε να είναι και ανέκδοτο, όμως δεν είναι

Σχετικά Άρθρα
Ζούμε σε επικίνδυνους καιρούς, στους οποίους πλέον απειλείται η κοινή λογική.
Η Ισπανία ειδικά έχει χάσει κάθε μέτρο.
Ένας άνδρας κατηγορήθηκε ότι άλλαξε φύλο για να αποφύγει τη δίκη για απειλή της πρώην συντρόφου του στην Ισπανία.
Ο δικηγόρος του θύματος χαρακτήρισε την κίνηση, η οποία εκμεταλλεύεται τους υπερφιλελεύθερους νόμους της χώρας για τους τρανς, ως «δόλια».
Ένα από τα ειδικευμένα δικαστήρια της χώρας για την προστασία των γυναικών από την ανδρική βία είπε ότι δεν μπορεί πλέον να δικάσει το άτομο –το οποίο έχει προηγουμένως καταδικαστεί ως άνδρας επειδή απειλούσε την πρώην σύντροφό του– καθώς έκτοτε άλλαξε το νομικό του καθεστώς σε… γυναίκα.
Το θύμα ανέφερε ότι ο πρώην σύντροφός της συνέχισε να την απειλεί και να παραβιάζει τα περιοριστικά μέτρα από τότε που διατάχθηκε να εκτίσει 15 μήνες φυλάκιση – και στη συνέχεια να εγγραφεί ως γυναίκα – πέρυσι.
Το Δικαστήριο για τη Βία κατά των Γυναικών της Σεβίλλης αποφάσισε ότι δεν είναι πλέον δυνατή η διερεύνηση και η δίκη του πρώην συντρόφου της επειδή «το φύλο του κατηγορουμένου έχει αλλάξει σε αυτό της γυναίκας».

Ο δικηγόρος του θύματος, δήλωσε:

«Είναι δόλια χρήση του νόμου για τα τρανς, επειδή αυτός ο άνδρας, ο οποίος έχει ποινικό μητρώο σε θέματα έμφυλης βίας, επιδιώκει να δικαστεί από ποινικό δικαστήριο και όχι από συγκεκριμένο δικαστήριο για την έμφυλη βία προκειμένου να αποφευχθούν συγκεκριμένες ποινές».


Αστυνομικός αντιμετωπίζεται ως γυναίκα

Σε μια ξεχωριστή υπόθεση, οι εισαγγελείς στο Σαν Σεμπαστιάν αποκάλυψαν ότι υποχρεούνται από το νόμο να μεταχειριστούν ως γυναίκα έναν αστυνομικό που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα επειδή φέρεται να απειλούσε τη γυναίκα που παντρεύτηκε και τις δύο κόρες τους με μαχαίρι, επειδή ο ύποπτος άλλαξε επίσημο φύλο τελευταία.
Οι εισαγγελείς είπαν ότι ζήτησαν να διερευνηθεί η υπόθεση και να δικαστεί σε δικαστήριο για βία κατά των γυναικών, αλλά δεν θα επιχειρήσουν να αμφισβητήσουν την αλλαγή φύλου του αστυνομικού.
Η ABC, η ισπανική εφημερίδα, ανέφερε ότι η ύποπτη επέλεξε να μην υιοθετήσει το όνομα μιας γυναίκας όταν έκανε την αλλαγή στο επίσημο νομικό της καθεστώς, δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία υποχρέωση να το κάνει βάσει του νόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης