Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας Τουρκίας: Η Ρωσία και η Τουρκία αρχίζουν κοινές περιπολίες στη βόρεια Συρία – Θα αφανίσουμε τους τρομοκράτες

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας Τουρκίας:  Η Ρωσία και η Τουρκία αρχίζουν κοινές περιπολίες στη βόρεια Συρία – Θα αφανίσουμε τους τρομοκράτες

Μέχρι την παύση των επιχειρήσεων στις 5 Οκτωβρίου 2023, είχαν διεξαχθεί 344 κοινές επίγειες περιπολίες

Σχετικά Άρθρα
Η Τουρκία και η Ρωσία επανέλαβαν τις κοινές χερσαίες περιπολίες τους, οι οποίες ανεστάλησαν τον περασμένο Οκτώβριο λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Η κοινή δραστηριότητα περιπολίας ξεκίνησε ξανά την Πέμπτη (22/8/2024), με τη συμμετοχή τεσσάρων οχημάτων - δύο Pars και δύο Kirpi-2 - και 24 ατόμων στο ανατολικό τμήμα της ζώνης Επιχείρησης Πηγή Ειρήνης, ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση την Παρασκευή.
Οι κοινές περιπολίες διεξάγονται στη δυτική και ανατολική περιοχή της Επιχείρησης Πηγής Ειρήνης σύμφωνα με τη συμφωνία του Σότσι που υπεγράφη μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας στις 22 Οκτωβρίου 2019.
Η πρώτη τέτοια περιπολία πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου 2019.
Μέχρι την παύση των επιχειρήσεων στις 5 Οκτωβρίου 2023, είχαν διεξαχθεί 344 κοινές επίγειες περιπολίες.
Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας τόνισε ότι ο σκοπός της συνέχισης των κοινών χερσαίων περιπολικών δραστηριοτήτων περιλαμβάνει την ασφάλεια των συνόρων της Τουρκίας, την προστασία των αμάχων στην περιοχή και την εδραίωση σταθερότητας στη βόρεια Συρία.
Συγκεκριμένα, οι περιπολίες στοχεύουν επίσης στον «προσδιορισμό σημείων ελέγχου, αρχηγείων και στρατιωτικών δομών που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG-SDF», επιδεικνύοντας τη συνεργασία Τουρκίας - Ρωσίας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Το PKK "πρέπει να φύγει από την περιοχή" σύμφωνα με τις συμφωνίες μεταξύ Τουρκίας, ΗΠΑ και Ρωσίας, σύμφωνα με το υπουργείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης