Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα κατασκευάσει το μεγαλύτερο «σιωπηλό υπόστεγο» του κόσμου για δοκιμές Ηλεκτρονικού Πολέμου

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα κατασκευάσει το μεγαλύτερο «σιωπηλό υπόστεγο» του κόσμου για δοκιμές Ηλεκτρονικού Πολέμου

Το υπόστεγο έχει σχεδιαστεί για να δοκιμάζει μαχητικά αεροσκάφη, drones, ελικόπτερα και άλλο εξοπλισμό αεροπορίας

Ο βρετανός ηγέτης της αεροδιαστημικής QinetiQ θα κατασκευάσει το μεγαλύτερο υπόστεγο της Ευρώπης για να δοκιμάσει συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.
Αυτό το υπόστεγο θα βοηθήσει το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και τις τοπικές εταιρείες, να δοκιμάσουν συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, τα οποία διαδραματίζουν βασικό ρόλο στο πεδίο της μάχης σήμερα.
Το υπόστεγο έχει σχεδιαστεί για να δοκιμάζει μαχητικά αεροσκάφη, drones, ελικόπτερα και άλλο εξοπλισμό αεροπορίας.
Στο πλαίσιο της νέας σύμβασης των 20 εκατομμυρίων λιρών, η QinetiQ θα κατασκευάσει μια εγκατάσταση δοκιμών ραδιοσυχνοτήτων, κατά της εμπλοκής στην τοποθεσία Boscombe Down του Υπουργείου Άμυνας στο Wiltshire.
«Το σιωπηλό υπόστεγο» θα είναι αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει μερικά από τα μεγαλύτερα στρατιωτικά μέσα, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Protector, ελικοπτέρων Chinook και μαχητικών αεροσκαφών F-35», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.


QinetiQ-jet-to-jet-teaming.jpg

Η κατασκευή του υπόστεγου αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026 και την ίδια χρονιά θα ξεκινήσουν εκεί οι δοκιμές των ανεπτυγμένων συστημάτων, τα οποία θα ενσωματωθούν σε αεροσκάφη.
«Αυτή η υπερσύγχρονη μονάδα δοκιμών θα μας βοηθήσει να εξαλείψουμε τα τρωτά σημεία από τις πλατφόρμες μας, να προστατεύσουμε την εθνική μας ασφάλεια και να διατηρήσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας καλύτερα προστατευμένες σε παγκόσμιες αναπτύξεις», δήλωσε η υπουργός Αμυντικών Προμηθειών και Βιομηχανίας, Maria Eagle.

MRM-OFFICIAL-20190109-0017-0035.jpg.iCfT_P3dMWATAA.-hE0ZLATsp.webp

Η ιδιαιτερότητα των ανηχοϊκών υποστέγων είναι ότι η δοκιμή ηλεκτρονικών συστημάτων δεν επηρεάζει τα περιβάλλοντα συστήματα που χρησιμοποιούνται τόσο από στρατιωτικές όσο και από πολιτικές υπηρεσίες.
Αυτό επιτρέπει την ασφαλή και κρυφή δοκιμή διαφόρων εξελίξεων που μπορεί στο μέλλον να γίνουν σημαντικό μέσο προστασίας των αεροσκαφών ή βελτίωσης των δυνατοτήτων τους για την εγκατάσταση ηλεκτρονικών παρεμβολών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης