Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα από Σλοβενία: Η Ουκρανία ζητά τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο με επίθεση στον πυρηνικό σταθμό Kursk

Βόμβα από Σλοβενία: Η Ουκρανία ζητά τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο με επίθεση στον πυρηνικό σταθμό Kursk
«Ο στόχος της επίθεσης με drone ήταν να προκαλέσει μια καταστροφή σαν του Chernobyl και να μολύνει όλη την Ευρώπη με ραδιενέργεια»  δήλωσε Σλοβένος πολιτικός 
Η επίθεση με drone kamikaze στον πυρηνικό σταθμό του Kursk αντιπροσωπεύει μία προσπάθεια της Ουκρανίας να ξεσπάσει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος, δήλωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Κόμματος της Σλοβενίας Zmago Jelincic.
«Ο στόχος της επίθεσης με drone ήταν να προκαλέσει μια καταστροφή σαν του Chernobyl και να μολύνει όλη την Ευρώπη με ραδιενέργεια.
Ευτυχώς, αυτή η άνευ προηγουμένου τρομοκρατική επίθεση απέτυχε.
Ήταν μια προσπάθεια να εξαπολύσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε ο Σλοβένος πολιτικός.
Σύμφωνα με τη Μόσχα, τη νύχτα της 22ας Αυγούστου, το καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε επίθεση με drone kamikaze στο πυρηνικό εργοστάσιο στην περιοχή του Kursk.
Το drone καταρρίφθηκε και βρέθηκε κοντά στην εγκατάσταση αποθήκευσης αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου.
Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οι ρωσικές δυνάμεις ηλεκτρονικού πολέμου κατέστειλαν ένα ουκρανικό drone κοντά στον πυρηνικό σταθμό του Kursk.
Παρόμοιες επιθέσεις έγιναν επίσης στις 14 και 16 Αυγούστου 2024. Αργότερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova δήλωσε στο TASS ότι η προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό του Kursk με ένα drone kamikaze ήταν μία πράξη πυρηνικής τρομοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης