Τελευταία Νέα
Διεθνή

Narendra Modi (Πρωθυπουργός Ινδίας): Ναι σε ειρήνη στην Ουκρανία αλλά με συμμετοχή της Ρωσίας

Narendra Modi (Πρωθυπουργός Ινδίας): Ναι σε ειρήνη στην Ουκρανία αλλά με συμμετοχή της Ρωσίας
Ο πρωθυπουργός Narendra Modi επανέλαβε την ανάγκη για ειλικρινή και πρακτική δέσμευση μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που θα έχουν ευρεία αποδοχή και θα συμβάλλουν στην έγκαιρη αποκατάσταση της ειρήνης
Η Ινδία πιστεύει ότι η ειλικρινής αλληλεπίδραση μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων μερών είναι απαραίτητη για την εξεύρεση τρόπων επίλυσης της ουκρανικής κρίσης, ανέφεραν ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi και ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky σε κοινή δήλωση μετά τη συνάντησή τους στο Κίεβο.
«Ο πρωθυπουργός Narendra Modi επανέλαβε την ανάγκη για ειλικρινή και πρακτική δέσμευση μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που θα έχουν ευρεία αποδοχή και θα συμβάλλουν στην έγκαιρη αποκατάσταση της ειρήνης».
Το κείμενο αναφέρει επίσης ότι η ινδική πλευρά επανέλαβε τη θέση αρχών της και εστίασε σε μια ειρηνική διευθέτηση μέσω διαλόγου και διπλωματίας, στο πλαίσιο της οποίας η Ινδία συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη στην Ουκρανία που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία τον Ιούνιο του 2024.
Ο Ινδός πρωθυπουργός «επανέλαβε την προθυμία της Ινδίας να συμβάλει με όλους τους δυνατούς τρόπους για τη διευκόλυνση της επιστροφής στην ειρήνη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο Narendra Modi έφτασε στο Κίεβο για την πρώτη επίσκεψη του αρχηγού της κυβέρνησης της Ινδίας από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των χωρών το 1992.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης