Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alexey Kushch (Ουκρανός οικονομολόγος): Η Ουκρανία θα μείνει με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων... όσο η Ελλάδα

Alexey Kushch (Ουκρανός οικονομολόγος): Η Ουκρανία θα μείνει με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων... όσο η Ελλάδα
«Ο πόλεμος είναι μια εθνική τραγωδία. Και η δημογραφική κρίση είναι εθνική καταστροφή. Και δεν καταλαβαίνω αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη αυτή την απλή αλήθεια», κατέληξε ο Alexey Kushch
Σχετικά Άρθρα
Σε 75 χρόνια, ο πληθυσμός της Ουκρανίας θα μπορούσε να μειωθεί στα 10 εκατομμύρια άτομα λόγω της μετανάστευσης και της μείωσης των ποσοστών γονιμότητας στις γυναίκες, κάτι που αποτελεί εθνική καταστροφή, τόνισε ο Ουκρανός οικονομολόγος Alexey Kushch.
«Σε τρεις κυριολεκτικά γενεές σε 75 χρόνια, ο πληθυσμός της Ουκρανίας θα μπορούσε να μειωθεί στα 10 εκατομμύρια.
Πρώτα απ’ όλα, ως αποτέλεσμα της μετανάστευσης και της πτώσης του ποσοστού γονιμότητας των γυναικών κάτω από το ένα», εξήγησε ο Alexey Kushch
Όπως υπενθύμισε, το 2023, περίπου 187.000 παιδιά γεννήθηκαν στην Ουκρανία, ενώ το 2022 περίπου 230.000 παιδιά, πράγμα που σημαίνει πτώση του ποσοστού γεννήσεων πάνω από 30%.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον συγγραφέα, το μέγεθος της καταστροφής θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο.
Δεν απέκλεισε ότι τα 187.000 νεογέννητα περιελάμβαναν όλα τα παιδιά στα οποία οι ουκρανικές αρχές εγγραφής εξέδωσαν πιστοποιητικά γέννησης, δηλαδή ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει και εκείνα που γεννήθηκαν στο εξωτερικό, κυρίως στην ΕΕ.

Εθνική τραγωδία

«Ο πόλεμος είναι μια εθνική τραγωδία.
Και η δημογραφική κρίση είναι εθνική καταστροφή. Και δεν καταλαβαίνω αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη αυτή την απλή αλήθεια», κατέληξε ο Alexey Kushch
Τον Αύγουστο 2024, η ουκρανική εθνική αναλυτική πηγή OpenDatabot, η οποία συγκεντρώνει επίσημα δεδομένα, ανέφερε ότι το ποσοστό θνησιμότητας στην Ουκρανία υπερβαίνει το ποσοστό γεννήσεων κατά τρεις φορές.
Δηλαδή πεθαίνουν 3 και γεννιέται 1
Τον Απρίλιο, Ουκρανοί δημοσιογράφοι, έχοντας αναλύσει υλικό από το Υπουργείο Κοινωνικής Πολιτικής της Ουκρανίας σχετικά με τη στρατηγική δημογραφικής ανάπτυξης της χώρας, ανέφεραν ότι το ποσοστό γεννήσεων στη χώρα είχε πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 300 ετών.
Ο πρώην πρωθυπουργός Mykola Azarov δήλωσε τον Ιανουάριο 2024 ότι ο πληθυσμός της Ουκρανίας έχει μειωθεί κατά 2,5 φορές σε σύγκριση με το 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης